Lai apkarotu kontrabandas cigaretes, iekšlietu ministrs grib investēt mūsdienu tehnoloģijās (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: «Apollo»

Lai daudz labāk novērstu kontrabandas cigarešu nokļūšanu Latvijas tirgū, uz robežām būtu vairāk jāizmanto mūsdienu tehnoloģijas, kas palīdzētu atpazīt nelegālas kravas, LTV raidījumā "Tieša runa" norādījis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV").

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens raidījumam "Tieša runa" skaidrojis, ka šobrīd kravas uz robežas ar skenētāju pārbaudot izlases kārtībā, gadījumā, ja rodas aizdomas, ka krava ir neadekvāta. Ministrs piedāvā investēt mūsdienu tehnoloģijās, lai automatizētu kravu analīzi.

Ģirģens minējis, ka ar skenēšanas metodi būtu jāpārbauda daudz vairāk kravu. Savukārt, speciāla programmatūra varētu analizēt, vai kravā ir kaut kas aizdomīgs. Šādā veidā tiktu līdz līdz minimumam samazinātu kontrabandas cigarešu nonākšanu Latvijā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā Raimonds Zukuls raidījumam sacījis, ka šobrīd katru dienu tiek atklātas kontrabandas cigaretes, atšķiras tikai to apjomi.

Portāls "Apollo" jau ziņojis, par novembrī veiktajām Valsts policijas kratīšanām "Rīgas centrāltirgū".

21. un 22. novembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde veica 89 vērienīgas kratīšanas Rīgas Centrāltirgus teritorijā un citviet Rīgas reģionā ar mērķi apkarot nelegālo akcīzes preču apriti. Aizdomās par akcīzes preču nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju kopumā tika aizturētas 12 personas.

Kopumā Rīgas Centrāltirgus teritorijā, tirdzniecības vietās un dažādās adresēs Rīgas reģionā tika veiktas kopā 89 kratīšanas, kuru rezultātā tika izņemti 8210 gabali tabakas izstrādājumu un ap 11 litriem alkoholisko dzērienu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļu markām. Kratīšanu laikā tika izņemti arī 40 560 tūkstoši eiro, 80 britu mārciņas, 20 dināri, 500 Kazahstānas tenge, 60 Ukrainas grivnas un 50 Ķīnas juaņi. Tāpat kratīšanu laikā izņemti seši šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti un 249 munīcijas vienības, dažādi datu nesēji un grāmatvedības dokumenti, kā arī automašīna “BMW X3” un citi ar izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu saistīti priekšmeti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu