Izvarošanas upure Indijā aizdedzināta, dodoties uz savas lietas izskatīšanu tiesā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki Indijā protestē pret "izvarošanas kultūru".
Cilvēki Indijā protestē pret "izvarošanas kultūru". Foto: AFP / Scanpix

23 gadus veca izvarošanas upure Indijā tika aizdedzināta dzīva, dodoties uz tiesu, kur bija paredzēta viņas lietas izskatīšana, vēsta BBC.

Sieviete pēc uzbrukuma smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā. Viņa guvusi smagus apdegumus, un ārsti viņas stāvokli raksturo kā smagu.

Šā gada martā sieviete vērsās tiesībsargājošajās institūcijās, apsūdzot divus vīriešus viņas izvarošanā.

Saistībā ar sievietes aizdedzināšanu policija aizturējusi piecus vīriešus, tostarp arī divus vīriešus, kas tiek apsūdzēti sievietes izvarošanā.

Vīrieši sievietei uzbruka pie dzelzceļa stacijas, aizvilka viņu uz netālu esošo lauku, kur aplēja viņu ar degšķidrumu un aizdedzināja.

Incidents notika Utarpradēšas štata Unao apgabalā, kur šovasar notika vēl viens skaļš ar seksuālu uzbrukumu saistīts noziegums. Policija sāka lietu pret kādu politiķi pēc tam, kad satiksmes negadījumā cieta kāda sieviete, kas politiķi bija apsūdzējusi izvarošanā.

27. novembrī kāda 27 gadus veca veterinārārste Hiderabadā tika izvarota un aizdedzināta. Upures pārogļoto atlieku atrašana izraisīja plašus protestus.

Izvarošanas un seksuāla vardarbība pret sievietēm Indijā ir ļoti izplatīta problēma. Valdības dati par noziedzību valstī liecina, ka 2017. gadā Indijā reģistrēti 33 658 izvarošanas gadījumi. Sieviešu tiesību aktīvisti pauž viedokli, ka Indijā pastāv "izvarošanas kultūra".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu