Baisos apstākļos atrod suņus. Aicina atsaukties īpašniekus, kuriem pēdējā laikā ir pazuduši suņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pārtikas veterinārā dienesta (PVD) no kādām mājām izņemtie suņi Kandavas novada Cēres pagastā, par kuriem dienests ziņoja ceturtdien, varētu būt iegūti nelikumīgi, atzina PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

PVD konstatējis, ka vairāki suņi ir apzīmēti ar transponderu jeb mikročipu un divi suņi ir arī reģistrēti Lauksaimniecības datu centra vienotajā mājdzīvnieku reģistrā.

Līdz ar to PVD ir aizdomas, ka gan šie suņi (ar mikročipa Nr.900182001051798; 900182001485215; 941000023603557; 981020000337205; 9001820011485214), gan citi varētu būt iegūti nelikumīgi un turēti minētajā vietā.

Tādējādi PVD aicina atsaukties suņu īpašniekus, kuriem pēdējā laikā ir pazuduši suņi.

Lai atgūtu dzīvniekus, nepieciešama mājdzīvnieka pase vai vakcinācijas apliecība, kurā ir norādīts suņa mikročipa numurs, fotogrāfija ar pazudušo suni vai citi suņa piederību apliecinoši dokumenti.

Iedzīvotāji aicināti sazināties ar PVD Veterināro objektu uzraudzības daļu pa telefonu 67095262 vai 63713920.

PVD atgādināja, ka dienests sadarbībā ar Valsts policiju un pašvaldības policiju no kādas mājas Kandavas novada Cēres pagastā izņēmis 34 suņus, kas turēti nepiemērotos apstākļos.

Suņi atradušies netīrībā, dubļos, aukstumā, bez iespējas patverties no lietus un vēja, bez piekļuves dzeramajam ūdenim un bez atbilstošas barības. Inspekcijas laikā konstatēts arī jau daļēji mumificējies dzīvnieka līķis.

Izņemtie dzīvnieki nogādāti dzīvnieku patversmē, ar kuru Nodrošinājuma valsts aģentūrai noslēgts līgums par administratīvā pārkāpuma lietas ietvaros izņemtu dzīvnieku izmitināšanu.

Dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja Astrīda Kārkliņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka izņemtie suņi, neskatoties uz apstākļiem, kādos tika turēti, ir labi socializēti. Netiek izslēgts, ka tas ir tieši tāpēc, ka dzīvnieki dzīvojuši citviet un novietnē Kandavas pusē nonākuši nelikumīgi.

Pašlaik viss nepieciešamais dzīvniekiem ir sagādāts, taču tālākais būs atkarīgs no tā, kāds lēmums tiks pieņemts PVD sāktajā administratīvajā lietā. Daļa no izņemtajiem dzīvniekiem ir kucēni, kas prasa īpašas rūpes, un viņiem, pēc patversmes vadītājas teiktā, ēdināšana tiek nodrošināta četras reizes dienā.

Kārkliņa gan piebilda, ka no palīdzības patversme neatsakās.

PVD par konstatētajiem pārkāpumiem sākusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

Pārkāpums konstatēts sadarbībā ar Valsts policiju (VP) un Pašvaldības policiju. VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā aģentūrai LETA apstiprināja, ka par notikušo sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu