Gardēžu gids vērtē brīvdienu brokastis restorānā Hercogs Ķīpsalā

Vērtē brunch.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Salt'n'Pepper Lifestyle Blog

Kurš to teica, ka brokastīm būtu jāsākas astoņos no rīta? Turklāt, brīvdienās?! Piemēram, restorāns "Hercogs” Ķīpsalā sestdienās un svētdienās pasniedz brokastis no plkst. 12.00 – kam steigties, it kā būtu darba diena? Savukārt tiem, kas pieraduši celties agri, šis piedāvājums varētu būt piemērots arī kā pusdienas.

Mēs aizgājām uz degustāciju, pārbaudījām divus brokastu komplektus no trīs piedāvātajiem un nu dalāmies iespaidos. Brokastu komplekts no trim ēdieniem maksā 12,00 EUR– brokastis kā tādas, dzērieni cenā nav iekļauti. Pasūtot vienu no brokastu komplektiem, svaiga austere – tikai €2,00.

Pirmais iespaids

Šeit ir komfortabli un jauki. Gaisotne noskaņo uz nesteidzīgu maltīti ar sarunām par kaut ko labu un pozitīvu. Restorāns atrodas ļoti skaistā vietā Daugavas krastā, pa logiem redzama skaista upes un Vecrīgas panorāma. Restorāna ēka uzcelta 1863. gadā – kādreiz šeit bijusi ģipša fabrika, bet tagad tā ir mājīga un gaiša telpa ar modernu interjeru.

Foto: Salt'n'Pepper Lifestyle Blog

Ēdienu izvēle

Viesiem piedāvā izvēlēties no trīs brokastu opcijām. Pirmā iekļauj Panko panējumā apceptu kamambēru, ko pasniedz ar brūkleņu džemu, balto redīsu un salātu lapām, omleti ar tīģergarnelēm un tomātu un spinātu salātiem, bet kā deserts tiek pasniegtas beļģu vafeles ar karameļu mērci un plombīra saldējumu.

Otrajā komplektā ir Tom Kha zupa ar pīles gaļu un erenge sēnēm, burgers ar anīsa degvīnā un laima sulā viegli marinētu laša tartaru, kaperiem, Little Gem salātiem un bazilika aioli mērci, kā arī čia sēklu pudiņš ar mango mērci.

Foto: Klaids Lielbiksis

Trešais variants sastāv no brušetes ar baklažānu ikriem, fetas sieru, bazilika aioli un Little Gem salātiem, olām Benedikta gaumē ar bekonu, apceptu maizi un Holandes mērci, kā arī biezpiena plācenīšiem ar skābo krējumu un ievārījumu.

Ēdiena kvalitāte un garša

Mēs sākām tā, kā gribētos uzsākt katru svētdienas rītu – plkst. 12 un ar austeri. Franču Fine de Claire (Nr. 2) palutināja garšas kārpiņas, uzlabojot mūsu garastāvokli, un mēs pārgājām pie brokastu testēšanas.

Tatjana Mežecka (brunch.lv) degustēja komplektu ar pirmo numuru. Omlete bija laba – gan maiga, gan gaisīga. Garneles tajā arī sagatavotas pareizi – nav pārvārītas, nav bezgaršīgas, viss kā nākas. Tomāti un spināti lieliski papildināja kompozīciju. Man patika arī klasiskā apcepta kamambēra un brūkleņu ievārījuma kombinācija. Redīsu salāti arī bija vietā. Ļoti rekomendēju neatlikt šo ēdienu vēlākam laikam – ēdiet kamambēru, kamēr tas ir silts, tad būs jūtama visa iecere: mīksts viskozs siers kraukšķīgā garoziņā. Ļoti garšo beļģu vafeles, tāpēc ar prieku pabeidzu ar tām savas brokastis. Neraugoties uz to, ka visas sastāvdaļas – gan vafeles, gan karameles mērce, gan saldējums – ir diezgan saldas, kopumā nebija salkanuma sajūtas.

Foto: Klaids Lielbiksis

Portāla brunch.lv redaktore Aļona Cvetkova izvēlējās otro brokastu variantu. Uzreiz teikšu jums: pikanta taizemiešu zupa ir īstā lieta tik nepatīkamā laikā, ar ko “lutina” mūs rudens un bieži vien arī ziema. Tas ir mēreni ass, pīles gaļas tajā daudz, un erenge sēnes piešķir ēdienam savu īpašo garšu. Burgers ar laša tartaru arī labs. Godīgi sakot, es tiku vaļā no vienas maizītes: tās noteikti ir labas, bet ķermenim bez tās acīmredzami būs veselīgāk. Arī zivs garšu palete uzreiz bija izpaudusies visā savā krāšņumā: jūtama gan anīsa degvīna marināde, gan laima sula. Pats galvenais ir tas, ka zupas un burgera kombinācija bija sātīga, bet bez nepatīkama smaguma. Čia sēklu pudiņš visai harmoniski iederējās šajā komplektā – tas ir viegls un izsmalcināts.

Apkalpošana

Tā mūs arī iepriecināja. Personāls bija laipns un izpalīdzīgs, smaidīgs un pieklājīgs. Kas nav mazsvarīgi – arī labi informēts par ēdienu sastāvu un pārējām brokastu piedāvājuma un restorāna darba niansēm kopumā.

Apmeklētājiem ar bērniem

“Hercogs” ir ģimenes restorāns, tāpēc brīvdienās jums nevajadzēs izdomāt, ar ko atstāt savas atvasītes. Šeit ir bērnu rotaļu stūrītis un atsevišķa bērnu ēdienkarte.

Secinājums

Mūsuprāt, lieliska vieta brokastošanai ar ģimeni vai draugiem brīvdienā. Tālu no pilsētas drūzmas var baudīt brīnišķīgu ainavu un labu ēdienu. Ērti, mājīgi, garšīgi un skaisti. Iesakām!

Iepriekšēja galdiņu rezervācija pa tālruni: 67873804, epastu: kipsala@hercogi.lv vai online.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu