ASV izvirza apsūdzības diviem hakeriem, kas saistīti ar Krievijas izlūkdienestiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Natalia Seliverstova/Sputnik

ASV Valsts departaments publiskojis apsūdzības rakstus diviem krieviem, kas saistīti ar Krievijas izlūkdienestiem un vadīja globālu kiberzādzības operāciju.

Apsūdzības izvirzītas Maksim Jakubecam un Igoram Turaševam, kuri tiek uzskatīti par galvenajiem darboņiem grupā "Evil Corp".

Šī hakeru grupa izmantoja personas datu izmānīšanas shēmu, lai inficētu upuru datorus ar tādiem vīrusiem kā "Bugat" un "Dridex", un nozagusi vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru (90 miljonus eiro) uzņēmumiem un vietējām varasiestādēm vairākos desmitos valstu.

Abi apsūdzētie joprojām atrodas brīvībā. ASV Valsts departaments ir izsludinājis piecu miljonu ASV dolāru (4,5 miljonus eiro) lielu atlīdzību par informāciju, kas var palīdzēt aizturēt un notiesāt Jakubecu.

ASV Finanšu ministrija pavēstīja, ka Jakubecs 2017.gadā strādājis Krievijas Federālā drošības dienesta labā un viņam bijis uzdots strādāt Krievijas valsts projektos.

Viņš kibernoziedzības pasaulē darbojies ilgāk nekā desmit gadus.

ASV amatpersonas "Evil Corp" raksturoja kā inovatīvu un pārdrošu krāpšanas operāciju, kuras īstenotājiem izdevās palikt soli priekšā izmeklētājiem un nozagt naudu dažādām organizācijām ASV, tostarp kādam reliģiskam māsu ordenim, skolu valdēm, kādai naftas kompānijai un ieroču ražotājam.

No "Evil Corp" zādzībām cietušas vairāk nekā 300 organizācijas 43 valstīs, bet apzagto privātpersonu skaits ir vēl daudz lielāks.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu