Noslepkavotā Bunkus ģimene vaino policiju sabiedrības maldināšanā (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavība viennozīmīgi ir viena no skaļākajām krimināllietām Latvijā. Pagājis pusotrs gads kopš Bunkus nāves un ģimene apgalvo, ka policija nav pavirzījusies izmeklēšanā uz priekšu un maldinājusi sabiedrību, ka ir jau lietas noslēguma stadijā, pavēstīja TV3 Ziņas.

Pirms gada 4. decembrī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis LNT izteicās, ka Bunkus lietas izmeklēšana tuvojas noslēgumam, jo iegūts pietiekami daudz faktu un pierādījumu, lai pateiktu, kas un kā šo noziegumu paveicis.

Savukārt šogad maijā Valsts policijas galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins teica, ka izmeklēšana ir noslēguma stadijā un policijai ir vīzija, kas ir noziednieki.

Taču nogalinātā advokāta brālis Kristaps Bunkus apgalvo, ka pēc pusotra gada nav redzams nekāds progress lietas izskatīšanā.

"Mūsu rīcībā nav nekādas informācijas, ka būtu jebkāds progress sasniegts, proti, pēdējā oficiālajā vēstī no policijas aizdomās turamo nav," TV3 Ziņām norāda Bunkus.

Kristaps Bunkus pārmet Intam Ķuzim, ka pirms gada, runājot par progresu, viņš maldinājis sabiedrību.

"Nākot klajā ar šādiem paziņojumiem, sabiedrība pilnīgi noteikti tiek maldināta par reālo procesu šajā krimināllietā."

VP raidījumam atteicās sniegt komentārus, atklātā vēstulē paužot, ka "visa informācija, kas varēja tikt sniegta publiski, jau ir sniegta. Atkārtoti atgādinām, ka policijas izmeklēšana nevar notikt publiski".

Bunkus ģimene, kas pagājušajā gadā par Bunkus slepkavas noķeršanu solīja 500 000 eiro lielu atlīdzību, uzskata, ka brāļa slepkavība varētu būt saistīta ar "ABLV" bankas likvidāciju. Jāatgādina, ka Mārtiņš Bunkus pretendēja uz vienu no bankas likvidatora amatiem.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Bunkus tika nošauts pērn 30. maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu