Pret Sakramento "Kings" treneri Voltonu izbeigta tiesvedība par seksuāla rakstura uzbrukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūks Voltons
Lūks Voltons Foto: AP/Scanpix

Pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sakramento "Kings" galveno treneri Lūku Voltonu izbeigta tiesvedība par seksuāla rakstura uzbrukumu bijušajai sporta reportierei Kelli Tenentai.

Tiek vēstīts, ka apsūdzību atsaukusi pati Tenenta.

Jau ziņots, ka Voltons, kurš aprīlī pievienojās Sakramento komandai, tiek apsūdzēts seksuālā uzbrukumā pret bijušo "SportsNet" ziņu reportieri Tenenti. Prasību iesniegusī reportiere apgalvo, ka 2014.gadā Santa Monikas viesnīcā Voltons viņai uzbrucis.

Pats apsūdzētais, kurš tolaik bija citas NBA komandas Goldensteitas "Warriors" trenera asistents, noliedz savu vainu nodarījumā.

Tiesas dokumenti vēsta, ka bijušās reportieres advokāti otrdien iesniedza lūgumu izbeigt lietu, bet ceturtdien tā oficiāli tika slēgta. Pagaidām gan nav zināms, kāpēc Tenenta pieņēmusi šo lēmumu. Tāpat nav zināms vai abas puses panākušas finansiālu vienošanos.

Voltona advokāts Marks Baute jau aprīlī paziņoja, ka apsūdzība ir nepamatota, ko vēlāk arī apstiprināja Sakramento un NBA veiktā izmeklēšana.

Zīmīgi, ka pati Tenenta lietas izmeklēšanā nepiedalījās, bet kopumā šajā sakarā tika izvaicāti vairāk nekā 20 cilvēki.

Voltons bija Tenentas mentors, un viņa bija ieradusies uz viesnīcu, lai iedotu trenerim savas grāmatas kopiju. Viņš Tenentu ielūdzis uz savu viesnīcas numuriņu.

Tenenta arī apgalvoja, ka Voltons turpinājis aizskart viņu laikā, kad speciālists vadīja Losandželosas "Lakers" komandu, bet pati strādāja "SportsNet" kanālā.

Voltons aprīļa vidū tika atbrīvots no "Lakers" galvenā trenera amata, bet dažas dienas vēlāk kļuva par "Kings" stūrmani, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem.

39 gadus vecais Voltons par "Lakers" stūrmani kļuva 2016.gadā, tomēr nevienā no trim sezonām komanda nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Voltonam tā bija pirmā pieredze kādas NBA komandas galvenā trenera amatā, bet pirms tam viņš kā asistents strādāja Memfisas "Grizzlies" un Goldensteitas "Warriors" vienībās.

Bijušais uzbrucējs Voltons spēlētāja karjeras laikā divreiz "Lakers" sastāvā tika kronēts par NBA čempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu