Kā tagad izskatās un jūtas jaundzimusī, kuru Indijā atrada apraktu dzīvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Ravi Khanna

Priekšlaicīgi dzimis jaundzimušais, kas atrasts dzīvs apbedīts māla traukā Indijas ziemeļdaļā, ir pilnībā atveseļojies, raidorganizācijai BBC norāda bērniņa ārsts.

Oktobra vidū viņa tika nogādāta slimnīcā kritiskā stāvoklī, ciešot no septicēmijas un bīstami zema trombocītu skaita asinīs.

"Tagad viņa ir pieņēmusies svarā, pati elpo un trombocītu skaits asinīs ir normāls," sacīja viņas pediatrs Ravi Khanna.

Viņas vecāki nav atrasti, un pēc kāda laika meitenīte tiks sagatavota adopcijai.

Bērniņu nejauši atrada kāds ciema iedzīvotājs, kurš apglabāja paša dzimušo meitu. Hinduisti parasti kremē savus mirušos radus, bet mazuļus un mazus bērnus bieži aprok.

Ciema iedzīvotājs teica, ka viņš bija izracis apmēram 90 centimetrus zem zemes, kad viņa lāpsta atdūrās pret māla podu, kurš salūza, un viņš sadzirdēja zīdaiņa raudas. Izvelkot podu, viņš tajā atrada dzīvu bērnu.

Meitenīte vispirms tika nogādāta pašvaldības slimnīcā, bet divas dienas vēlāk tika pārvietota uz daktera Khanna bērnu slimnīcu.

Ārsti norādīja, ka viņa ir priekšlaicīgi dzimis bērniņš, iespējams, 30 nedēļu laikā. Kad viņu ieveda slimnīcā, meitenīte svēra tikai 1,1 kilogramu. Viņa izskatījās sažuvusi, cieta no hipotermijas un viņai bija hipoglikēmija (zems cukura līmenis asinīs).

"Otrdien, kad mēs viņu nodevām rajona slimnīcas varas pārstāvjiem, viņa svēra 2,57 kilogramus. Viņa ēd no pudelītes un tagad ir pilnīgi vesela," ceturtdien, 5. decembrī, sacīja ārsts.

Nav zināms, cik ilgi zīdainis gulēja aprakts zemē, un ārsti saka, ka viņi var tikai minēt, kā viņa izdzīvoja.

Viņa varētu būt apglabāta trīs līdz četras dienas, līdz ar to viņa varētu būt izdzīvojusi uz saviem taukiem. Zīdaiņiem piedzimstot tauki ir uz vēdera, augšstilbiem un vaigiem, un viņi kādu laiku var izdzīvot bez ēdiena ārkārtas situācijā.

Bet citi eksperti sniedz konservatīvāku novērtējumu - viņi saka, ka viņu varēja apbedīt tikai "divas līdz trīs stundas" un, iespējams, būtu izdzīvojusi "vēl stundu vai divas", ja viņa nebūtu izglābta.

Gaisa kabata poda iekšpusē varētu būt, ka viņai nodrošinājusi skābekli vai arī skābeklis var būt filtrējis caur vaļēju augsni, savukārt fakts, ka trauks nebija izgatavots no blīva māla, varēja arī palīdzēt.

Oktobrī policija uzsāka krimināllietu pret "nezināmām personām" un sāka meklēt jaundzimušā vecākus.

Viņi sacīja, ka tic, ka viņas vecāki ir līdzatbildīgi viņas apbedīšanā, jo pat pēc tam, kad lieta tika plaši publiskota, neviens nepieteicās viņu apraudzīt.

Ierēdņi nav spekulējuši par iespējamiem motīviem, bet Indijas dzimumu attiecība ir viena no sliktākajām pasaulē. Sievietes bieži tiek sociāli diskriminētas, un meitenes tiek uzskatītas par finansiālu slogu, īpaši nabadzīgo kopienu vidū.

Lai arī vairums nevēlamo sieviešu augļu tiek pārtraukti ar nelegālu dzimuma noteikšanas klīniku palīdzību, arī gadījumi, kad meitenes tiek nogalinātas pēc piedzimšanas, nav retums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu