Sērijveida dedzinātajam Latvijā aiz restēm nāksies pavadīt vairāk nekā trīs gadus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Kurzemes apgabaltiesa ir piespriedusi divus gadus un desmit mēnešus ilgu cietumsodu kādam vīrietim, kurš notiesāts par ugunsgrēku izraisīšanu vairākās daudzdzīvokļu ēkās, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Vīrietim arī nāksies atlīdzināt radītos zaudējumos, kas kopumā sastāda 16 085 eiro, kā arī tiesāšanas izdevumus 1733 eiro apmērā.

Spriedumā skaidrots, ka 2016. gada 7. jūnijā ap plkst. 4 no rīta notiesātais vīrietis aizgāja uz deviņstāvu dzīvojamās mājās sesto stāvu, kur ar sērkociņiem aizdedzināja dažādus līdzi paņemtus papīrus, kas bija novietoti zem elektrības sadales skapja. Vīrieša rīcību rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kura rezultātā tika bojāti kāpņu telpu laukumi no sestā līdz devītajam stāvam.

Savukārt jūlija beigās vīrietis kādā citā ēkā, arī zem elektrības sadales skapja, aizdedzināja tur novietotu pufu un koka mēbeļu gabalus, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā tika bojāts kāpņu telpas laukums un elektrības sadales skapis.

Turpretim tā paša gada Ziemassvētku vakarā vīrietis pie kādas citas ēkas aizdedzināja atkritumu konteineri, iemetot tajā degošus sērkociņus. 

Pāris mēnešus vēlāk - 2017. gada maijā - notiesātais vīrietis ieradās deviņstāvu dzīvojamajā ēkā, kur bija dedzinājis jau jūlijā, un aizdedzināja zem elektrības sadales skapja novietotus celtniecības materiālus, bojājot kāpņu telpu un elektrības sadales skapi. 

Nedēļu vēlāk, kādā citā deviņstāvu dzīvojamajā ēkā, vīrietis aizdedzināja zem elektrības sadales skapja novietotu dīvānu. Savukārt 2018. gada februārī vīrietis aizdedzināja pie kāda dzīvokļa durvīm novietotu koka spēļu galdiņu. 

Tiesas spriedumā atzīmēts, ka vīrietis liecinājis, ka visus noziegumos izdarījis alkohola reibumā un reizēm lietojis arī medikamentus. Šīs kombinācijas rezultātā viņam radusies tieksme dedzināt daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas un viņš šo vēlmi realizējis. Notiesātais arī skaidrojis, ka pēc izraisītajiem ugunsgrēkiem vīrietis neesot gājis tālu prom, bet vērojis notiekošo. 

Vīrietim aiz restēm gan kopumā nāksies pavadīt trīs gadus un divus mēnešus, jo sodam pievienots arī jau 2017. gadā piespriestais cietumsods. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu