Pirmo reizi Muhameds iekļūst desmit populārāko vārdu topā arī ASV (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirmo reizi vēsturē viens no populārākajiem zēnu vārdiem ASV ir Muhameds. Muhameds ierindojies 10. vietā, kas ir par četrām vietām augstāk nekā pagājušajā gadā. Vārds gadu gaitā ir stabili kāpis "BabyCenter" klasifikācijā un pirmo reizi iekļuvis labāko desmitniekā, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Musulmaņu ģimenes bieži izvēlas pirmdzimtajiem dēliem dot vārdu Muhameds, lai godinātu pravieti un nestu bērnam svētību," paziņojumā vēstīja "BabyCenter" galvenā redaktore Linda Mureja. "Vārdam ir arī vairākas pareizrakstības, un tas palīdz vārdam iekļūt pirmajā desmitniekā."

Laiems bija populārākais zēnu vārds, izspiežot Džeksonu, kurš sešus gadus pēc kārtas bija pavadījis saraksta augšgalā. Sofija palika pirmajā vietā meitenēm jau desmito gadu pēc kārtas.

"BabyCenter" apgalvo, ka dati ir apkopoti no gandrīz 600 000 vecākiem, kuri 2019. gadā dalījās ar zīdaiņa vārdu ar organizāciju. Tā klasifikācija apvieno arī vārdus, kas izklausās vienādi, bet kuriem ir vairākas rakstības (piemēram, Mohammad un Muhammad).

Sociālā nodrošinājuma pārvalde arī klasificē zīdaiņu vārdu popularitāti, izmantojot visu ASV dzimušo mazuļu vārdus, taču aģentūra katru unikālo pareizrakstību traktē kā atsevišķu vārdu.

Aģentūra nav publiskojusi savu sarakstu, bet dati liecina, ka Muhameds pieauga no 620. vietas 2000. gadā līdz 345. vietai 2018. gadā. Atgādinām, ka aģentūra šajā rangā neietver dažādas rakstības.

Saskaņā ar "BabyCenter" pieejamo informāciju - pieaug tieši arābu izcelsmes vārdu skaits. Tā kā Muhameds iekļuva visbiežāk izmantoto zēnu vārdu desmitniekā, Alija (Aaliyah) iekļuva populārāko vārdu desmitniekā meitenēm.

Saskaņā ar "BabyCenter" klasifikāciju šie ir desmit populārākie zēnu un meiteņu vārdi šogad (2019. gadā):

Zēni:

1) Liam

2) Jackson

3) Noah

4) Aiden

5) Grayson

6) Caden

7) Lucas

8) Elijah

9) Oliver

10) Muhammad


Meitenes:

1) Sophia

2) Olivia

3) Emma

4) Ava

5) Aria

6) Isabella

7) Amelia

8) Mia

9) Riley

10) Aaliyah

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu