"Olimp" uzvar un nostiprinās OHL galvgalī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Širokovs.
Aleksejs Širokovs. Foto: Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) jaunpienācēji "Olimp" sestdien izcīnīja jau 13.panākumu 19 spēlēs, iegūstot drošākas pozīcijas čempionāta galvgalī.

"Olimp" viesos ar rezultātu 6:3 (2:1, 3:0, 1:2) uzvarēja turnīra pastarīti "Prizma"/IHS, svinot jau piekto panākumu pēc kārtas.

Uzvarētāju rindās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Nikolajs Jeļisejevs, Kirils Galoha un pieredzējušais Georgijs Pujacs. Tikmēr šādu pašu statistiku "prizmiešiem" nopelnīja Ņikita Kuprijanovs, savukārt Sandim Grīnbergam divas rezultatīvas piespēles.

Viesi rezultātu atklāja ceturtajā minūtē, bet īsi pēc tam izlīdzinājumu panāca Kuprijanovs, kamēr Galohas precīzais metiens atkal atgrieza "Olimp" pārsvaru. Otrajā periodā "Olimp" septiņu minūšu laikā iemeta vēl trīs vārtus, uz ko pretinieki nespēja atbildēt. 2:5 trešā perioda sākumā panāca Edijs Brahmanis, bet atlikušajā laikā, abas vienības guva vēl pa vieniem vārtiem, pārliecinošu uzvaru svinot "Olimp".

Tikmēr "Kurbads" viesos ar rezultātu 6:2 (2:0, 2:1, 2:1) uzvarēja "Rīga" hokejistus, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Kirils Tambijevs un Krišjānis Rēdlihs, bet pretiniekiem pa precīzam raidījumam izdarīja Mikus Mintautišķis un Rihards Liģis.

Ar 32 punktiem 19 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 30 punktiem seko "Liepāja", kas aizvadījusi par diviem mačiem vairāk, bet "Kurbads" ar tikpat punktiem 19 dueļos ir trešā. 22 punkti 20 mačos ir "Zemgale"/LLU komandai, par vienu mazāk iekrājusi "Mogo", aizvadot par trim cīņām mazāk, kamēr pirmo sešinieku ar 12 punktiem 21 spēlē noslēdz "Rīga". Septītā ar 11 punktiem 20 mačos ir Daugavpils "Dinaburga", bet pēdējo pozīciju ar deviņiem punktiem ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu