Ķibermanis PK sezonu sāk ar ceturto vietu divnieku sacensībās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieku ekipāža sestdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa pirmajā posmā, kamēr Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi bija 18.pozīcijā.

Uzvaru svinēja Vācijas pilots Johanness Lohners ar stūmēju Floriānu Baueru, kuriem braucienos bija pirmais un trešais ātrākais laiks. Otrais ar 0,08 sekunžu deficītu bija uzvarētāja tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešo vietu izcīnīja kanādietis Džastins Kripss, kurš Lohneram zaudēja 0,26 sekundes.

Ķibermaņa ekipāža sestdien bija ātrākā startā, bet finišā abos braucienos ceturtās vietas. Ķibermanis uzvarētājam zaudēja 0,29 sekundes, bet goda pjedestāls bija 0,03 sekunžu attālumā. Bērziņa divnieks bija 1,77 sekundes lēnāks, kas deva 18.vietu.

Pirmajā braucienā nepārspēts palika Lohners, kurš Leikplesidas trasi veica 54,94 sekundēs. Otrais ar 0,14 sekunžu deficītu bija mājinieks Hanters Čērčs, bet vēl 0,04 sekundes lēnāks bija titulētais Frīdrihs. Uzreiz aiz pirmā trijnieka bija Ķibermanis, kurš atpalika 0,24 sekundes, bet Bērziņš pirmajā braucienā bija 0,73 sekundes lēnāks par Lohneru un ierindojās 14.vietā 21 ekipāžas konkurencē.

Otrajā braucienā labāko laiku sasniedza Frīdrihs, kura finiša laiks bija 55,13 sekundes. Kripss bija 0,06 sekundes lēnāks un ielauzās pirmajā trijniekā, bet 0,10 sekundes atpalika Lohners. Ķibermanim bija 0,15 sekundes lēnāks brauciens, kas deva ceturto vietu, bet Bērziņš zaudēja 1,14 sekundes un bija lēnākais starp 20 otrā brauciena dalībniekiem.

Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā startē tikai Ķibermaņa un Bērziņa ekipāžas, bet Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis vismaz līdz Jaunajam gadam startē Eiropas kausa apritē. Nākamajā posmā, kur spēkosies tikai četrinieki, nepiedalīsies arī Bērziņš, kurš sezonu turpinās Eiropas kausā.

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis bija otrais divnieku un četrinieku kopvērtējumā, kā arī ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, piekāpjoties tikai dominējošajam vācietim Frančesko Frīdriham. Tikmēr Bērziņš debitēja Pasaules kausa apritē un Siguldā izcīnīja divas septītās vietas divniekos.

Svētdien norisināsies sacensības skeletonā vīriešiem un vēl vieni bobsleja divnieku mači.

Sestdien sezonu sāka arī bobslejistes un skeletonistes. Bobslejā sievietēm savu pirmo uzvaru zem ASV karoga svinēja kanādiešu pilote Keilija Hamfrīsa, kura startēja kopā ar stūmēju Lorēnu Gibsu. Otrās vietas ieguvēja Štefānija Šnaidere no Vācijas uzvarētājai zaudēja 0,31 sekundi, bet vēl 0,13 sekundes lēnāka bija cita vāciete Kima Kalicki.

Tikmēr skeletonā sievietēm uzvaras laurus plūca vāciete Žaklīna Lelinga, kura otrās vietas ieguvēju, Janīni Floku no Austrijas, divu braucienu summā pārspēja pār 0,24 sekundēm. Trešā bija Vācijas sportiste Tīna Hermana, kura savai tautietei zaudēja 0,71 sekundi.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Leikplesidā norisināsies arī otrais Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā, kas paredzēts nākamajā nedēļā. Pēc tam Pasaules kausa sezona turpināsies janvārī ar mačiem Vinterbergā, Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu