Zināms, kad gaidāms lielākais sals. Sinoptiķu prognozes nākamajai nedēļai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Decembra otrā nedēļa kopumā saglabāsies pārsvarā mākoņaina, bieži gaidāmi nokrišņi un brāzmains vējš. Nedēļas vidū nokrišņi mitēsies, uzspīdēs saule un iestāsies sals, bet nedēļas beigās atkal atgriezīsies siltāks un mitrāks laiks, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Nākamā nedēļa iesāksies vējaina - gaidāms mērens dienvidrietumu vējš, kas naktī uz pirmdienu daudzviet Latvijā brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē, bet jūras piekrastē pat 20-22 metrus sekundē.

Dienā brāzmas pierims, mākoņu daudzums samazināsies un vietām pat uzspīdēs saule. Atsevišķos rajonos gaidāmi īslaicīgi nokrišņi, gaisa temperatūra gaidāma ziemai neraksturīgi augsta: +5…+7 grādi.

Otrdien Latvijas teritoriju šķērsos ciklons no dienvidrietumiem. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un Latvijas teritorijā pamazām ieplūdīs aukstāka gaisa masa no Skandināvijas. Daudzviet gaidāms lietus, centrālajos un austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs un sniegs. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +2…+5 grādi. 

Darba nedēļas vidū laika apstākļus sāks ietekmēt virs Krievijas dienvidrietumiem izveidojies anticiklons, līdz ar to nokrišņi nav gaidāmi.

Lai arī debesis pārsvarā klās mākoņi, vietām īslaicīgi uzspīdēs arī saule. 

Naktī uz trešdienu gaidāms lielākais sals nākamajā nedēļā, gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas pazemināsies līdz -5…-7 grādiem, tomēr dienā gaiss pakāpeniski iesils līdz -1…+2 grādiem, piekrastes rajonos līdz +3…+4 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Piekrastes rajonos vējš būs brāzmaināks.

Autovadītājiem ieteicams izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un būt uzmanīgiem uz ceļiem, jo iespējama apledojuma veidošanās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu