"Ziemas mincītis!" Kā aukstums ietekmē sieviešu intīmo veselību? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Gada aukstais laiks vairumam cilvēku nāk ar dažādām nepatīkamām izjūtām - par ziemas klasiku ir kļuvusi lūpu balzāma un barojoša roku krēma lietošana. Tiesa, izrādās ka šie laikapstākļi ir kaitīgi ne tikai sejai, bet arī krietni intīmākām ķermeņa daļām, vēsta portāls "Mirror".

Mērija Burka, vecmāte un vecākā medmāsa vienā no Londonas populārākajām klīnikām, kas darbojas ādas veselības un plastiskās ķirurģijas laukā, atklājusi, ka nepatīkamais sausums skar visas ķermeņa daļas, tostarp izraisot nepatīkamas izjūtas arī "tur lejā".

"Rudens un ziemas sausums atņem mūsu ķermenim ūdeni, kas izraisa dehidrētu un sāpīgu ādu, kā arī sausus deguna dobumus. Šīs parādības ir plaši apspriestas, taču vairums sieviešu kautrējas atklāt, ka sausums skar arī sievietes dzimumorgānus," vēstījusi medicīnas darbiniece.

Viņa atklāj, ka cilvēki gada aukstajā laikā daudz laika pavada telpās ar kondicionieri vai karstiem radiatoriem, kas ievērojami samazina mitruma līmeni gaisā.

Dzimumorgānu sausums spēj pamatīgi ietekmēt sieviešu seksuālo dzīvi - šāds stāvoklis jau ikdienā dāmām var radīt diskomfortu, taču mīlēšanās šādos gadījumos var kļūt par ļoti sāpīgu procesu.

Lielbritānijas Nacionālais Veselības Dienests sievietēm iesaka nekautrēties izmantot intīmajām zonām paredzētos lubrikantus un mitrinošos līdzekļus. Ja tie neuzlabo sievietes pašsajūtu, ir vērts konsultēties ar ginekologu vai ģimenes ārstu. Te gan jāmin, ka sausuma izjūtas visbiežāk ir saistītas ar sievišķā hormona estrogēna kritumu - par to ir jākonsultējas ar ginekologu. 

Tikmēr Mērija Burka atgādina, ka "daudz ko var ietekmēt arī parastas dzīvesstila izmaiņas - pietiekama zaļumu lietošana uzturā, maigu ziepju izmantošana un gaisa mitrinātāja iegāde".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu