"Viņa dzīvība būs mana pensija." Kā boksera sieva pasūtīja vīra slepkavību

Foto: instagram/ wearemitu
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ramons Sosa ir bijušais bokseris, kurš ar šo sportu nodarbojās jau no 17 gadu vecuma, bet, par spīti aizvadītajiem dueļiem ringā, tieši mājās viņu sagaidīja vissmagākā cīņa, jo paša sieva vēlējās viņu nogalināt, vēsta "Lenta.ru".

Ramons Sosa ir dzimis 1967. gada 1. jūnijā Puertoriko. Sosa kļuva par profesionālu bokseri, bet lielāko slavu puertorikānis ieguva tieši trenera statusā. Viņš tika uzskatīts par vienu no labākajiem boksa treneriem Teksasā un viņa gādībā izauga daudzi profesionāli bokseri, pat šī sporta olimpieši.

Iepazīšanās ar "liktenīgo" sievieti

Sosa ar topošo sievu Mariju de Lurdesu Dorantesu jeb Lulu iepazinās kādā Teksasas naktsklubā. Sieviete, ejot garām trenerim, uzkāpa uz viņa kājas ar kurpēm, kuru papēža garums pārsniedza 15 centimetrus. Incidents, protams, bija sāpīgs, bet sieviete piekrita kompensēt pāri darījumu ar deju.

Sosa ir izteicies, ka tajā brīdī atgadījums bijis šķietami nejaušs, bet viņš ticot, ka Lulu šādi ir rīkojusies apzināti, jo atpazinusi viņu un vēlējusies iepazīties ar bijušo bokseri.

2009. gadā, tikai trīs mēnešus pēc iepazīšanās, Sosa lūdza Lulu roku un viņa piekrita. Jaunajam pārim netrūka nekas, jo pusgadu pēc gredzenu nīšanas Sosa bija atvēra treniņu zāli priekš jaunajiem bokseriem, kas mēnesī viņam ienesa aptuveni 20 000 ASV dolāru (18 000 eiro) lielus ieņēmumus.

"Pirkām visu, ko iekārojām. Iegādājāmies automobīļus un motociklus, divstāvu māju. Lulu patika grezni ģērbties, līdz ar to, viņa gāja uz veikalu un iegādājās visu, ko vien vēlējās. Viss bija skaisti," atcerējies pats treneris.

Šķiršanās

Jaunā pāra idille nebija mūžīga un pēc neilga laika ģimenē sākās nesaskaņas. Lulu vīru apvainoja neuzticībā, bet bet bijušais treneris uzskatīja, ka viņa sieva slepus iekasē daļu no sporta zāles ienākumiem. Arī pašam biznesam vairs nevedās tik labi.

2015. gada martā Lulu uzrakstīja iesniegumu par laulības šķiršanu. Sosa bija gatavs atdot pusi no mantas sievai un šķirties mierīgā ceļā, bet, kā stāstījis pats bokseris, Lulu esot gribējusi visu. Pēc viņas domām Sosa vajadzējis aiziet un atstāt viņai visu.

Raidījumā "48 hours" Lulu advokāts publiski parādīja attēlus, kuros redzams, ka Lulu vairākās ķermeņa vietās ir skrāpējumi un mitekļa sienā ir izsists caurums, tādējādi apgalvojot, ka viņa ir cietusi no Sosa vardarbības. Cikstonis noliedza vardarbību pret sievieti, tiesa atzina, ka sienā caurumu viņš patiesi ir izsitis, bet tikai, lai "nolaistu tvaiku".

Neilgi pirms šķiršanās procesa beigām Lulu runāja ar kādu no Sosas paziņām, Mundu, kurš kopš 12 gadu vecuma bija kādā no vietējām bandām. Mundu bija izcietis cietumsodu un aizgājis no kriminālās pasaules, trenējoties boksā. Lulu vīrietim žēlojusies par vēlmi šķirties no vīra. 

"Es esmu nogurusi. Būtu labi, ja viņš aizietu vai arī viņu iesēdinātu cietumā. Vai arī...Kāds viņu varētu "novākt"," Mundu stāstījusi Sosas bijusī sieva.

Mundu sievietei priekš šī "darba" ieteica kādu no saviem paziņām vārdā "Pako". Pēc šīs sarunas Mundu nekavējoties devās pie Sosa, lai brīdinātu viņu. Lai gan sākumā Sosa nav spējis noticēt, ka sieva būtu gatava uz tik radikālu soli, Mundu izdevās viņu pārliecināt. "Savā dzīvē esmu redzējis kā izskatās cilvēks, kurš kādu grib nogalināt. Ramon, viņa izskatās tieši šādi," savam draugam teicis Mundu.

"Es būšu nodrošināta uz visu dzīvi"

Sosa devās uz policiju, bet tur viņa iesniegums tika noraidīts, jo nepietika pierādījumu. Līdz ar to, Mundu, par spīti tam, ka viņam par nosūdzēšanu draudēja nopietnas nepatikšanas no bijušās bandas, nolēma draugam palīdzēt.

Mundu slepkavības pasūtītājai aiznesa telefonu, ar kura palīdzību bija iespējams sazināties ar slepkavu "Pako". Lulu sarakstījās ar "Pako", kuru sarunas otrā pusē tēloja Mundu. Abi sazvērnieki vienojās, ka slepkavība tiks izdarīta par 1000 ASV dolāru lielu atlīdzību. 

Pēc desmit dienām "Pako" paprasīja 100 dolārus ieroča iegādei, kurus, kā starpniekam, no Lulu bija jāpaņem tieši Mundu. Tagad Sosam bija rakstisks pierādījums un liecinieks, lai uzsāktu izmeklēšanas procesu arī policijā.

Izmeklētāji ieteica Mundu ierakstīt arī turpmākās sarunas, jo viņš arī turpinājumā strādāja kā starpnieks. Vienā no tām sieviete pieminējusi, ka vēlētos, lai Sosa tiktu nogalināts pirms 22. jūnija, kad oficiāli tiktu izbeigts viņu šķiršanās process.

"Tad es būšu nodrošināta uz visu dzīvi. Saproti, par ko es runāju, Mundu? Viņš visas dzīves laikā ir sapelnījis savai pensijai. Tagad ir pienācis laiks nopelnīt arī man. Tā būs mana pensija, Mundu. Viņa dzīvība būs mana pensija," teikusi Lulu.

"Slepkavības" īstenošana

Pēc četru nedēļu komunikācijas starp Lulu un Mundu, bija pienācis laiks sievietei satikt pašu "Pako", kuru tēloja policists.

"Pako" sievietei prasīja, vai viņa vēlās, lai Sosa tiktu smagi piekauts, uz ko policists saņēma aukstasinīgu atbildi: "Nē, sist nevajag. Es gribu, lai viņš ir miris. Man būs labāk, ja viņš ir miris un neturpina bojāt manu dzīvi."

Arī pēc tam, kad ierakstīti tika šādi sievietes izteikumi, izmeklētāji vēl nebija pārliecināti, ka viņiem izdosies panākt Lulu cietumsodu, līdz ar to, bija nepieciešams īstenot vēl radikālākas metodes. Sosam bija nepieciešams notēlot savu nāvi, lai "Pako" viņa sievai varētu parādīt attēlus ar mirušo vīru. Slēptās kameras ieraksts ar Lulu aukstasinīgu reakciju "mirušā" vīra ieraudzīšanu pavisam noteikti uzvarētu tiesas prāvu.

Sosa tika nogrimēts tā, lai izskatītos, ka viņš ir miris no šāviena deniņos. Sosas "līķis" tika nofotografēts kādā vietējā mežā. Policists ar sev piestiprinātu slēpto kameru šos attēlus parādīja Lulu, kura pēc dažu jautājumu uzdošanas devās uz bankomātu, lai samaksētu par slepkavību. Sieviete "Pako" samaksāja 500 ASV dolārus, bet pārējo viņa bija apsolījusi seg ar vīra vērtslietām.

Tagad policijai bija pietiekami daudz pierādījumu, lai aizturētu sievieti par slepkavības pasūtīšanu. Nākošajā dienā viņa tika arestēta, bet 2016. gadā Lulu notiesāja par slepkavības pasūtīšanu un viņa saņēma 20 gadus ilgu cietumsodu.

"Kad iepazinos ar Lulu, man nekādi nevarēja ienākt prātā, ka mūsu attiecības beigsies šādi," minējis Sosa, kurš nesenā intervijā ar "The Sun" arī atzinis, ka viņš joprojām ikdienu pavadot vienatnē. "Psiholoģiski es vēl neesmu atguvies. Man joprojām rādās murgi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu