"Jokdaru" zīmējums uz polārlāča apdraud tā iespējas izdzīvot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polārlācis
Polārlācis Foto: Reuters/ScanPix

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā redzams polārlācis, kam uz sāna ar krāsas baloniņu uzķēpāts uzraksts. Biezais, melnais grafiti vēl vairāk apdraud dzīvnieka iespējas izdzīvot, vēsta CNN.

Publicētajā video redzams klaiņojošs polārlācis, kam uz sāna ar melnu krāsu uzrakstīts "T-34" - Padomju savienības tanka nosaukums. Video 1. decembrī "Facebook" publicēja pasaules dabas fonda darbinieks Sergejs Kavri no Krievijas, kurš video ieguvis no Čukotkas reģiona pamatiedzīvotājiem. Nav skaidri zināms, kur video uzņemts.

Polārlāčiem jāpārvar arvien lielāki attālumi, meklējot barību, jo klimata pārmaiņu dēļ samazinās ledus daudzums Arktiskajos reģionos.

Kavri sacīja, ka viņu uztrauc lāča spējas izdzīvot savvaļā: "Tagad viņš nebūs spējīgs medīt nepamanīts."

Krievijas Zinātņu Akadēmijas vadošais pētnieks Anatolijs Kočnevs aģentūrai "RIA Novosti" pastāstīja, ka, neskatoties uz to, ka krāsa ar laiku, visticamāk, nomazgāsies, pagaidām polārlācis nevarēs izmantot balto kažoku, lai maskētos medījot.

Nav zināms, kādēļ lācis apzīmēts. Kočnevs sacīja, ka droši vien tas bijis kādu "jokdaru" pirksts.

Pasaules Dabas fonda Krievijas birojs jau augustā publiskoja paziņojumu, kurā brīdināja piekrastes ciemata Rirkaipijas iedzīvotājos, ka tā tuvumā novēroti polārlāči. Ciematā nu visas sabiedriskās aktivitātes ir atceltas, un skolas tiek apsargātas, lai iedzīvotāji netiktu polārlāču nagos.

Ciemata lāču apkarošanas programmas vadītāja Tatjana Miņenko pastāstīja "RIA Novosti", ka viņi ciematā saskaitījuši 56 polārlāčus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu