Stjuarte atklāj divus dzērienus, kurus labāk nekad nebaudīt lidmašīnā

Ilustratīvs attēls.

FOTO: Unsplash

Lai arī varētu šķist, ka lidojuma laikā iegādātie dzērieni nekā neatšķiras no tiem, kas tiek baudīti gaisā, aviokompānijas "Air Hollywood" stuarte Džamila Hārdvika atklājusi, ka tā gluži nav, vēsta portāls "Inside Edition".

Aviotransporta pavadone atklājusi, ka stjuarti paši pārsvarā atsakās no diviem uz lidmašīnas klāja pagatavojamajiem dzērieniem - tējas un kafijas. Tā iemesls - uz lidaparāta klāja iegūstamais ūdens.

Izrādās, ka, neskatoties uz to, ka lidaparāti savu ūdeni uzpilda no vietējo lidostu reģionālajām ūdens ieguves sistēmām, un šo pašu ūdeni lieto arī lidostas kafejnīcas un restorānos, rezervuāri, kuros šis ūdens tiek glabāts, tiek tīrīti samērā reti.

2015. gadā veikts pētījums secinājis, ka "lidmašīnu rezervuāros atrodamais ūdens var izraisīt dažādas veselības problēmas cilvēkiem ar novājinātu imunitāti". Pētījuma autors Nikolass Frederiks Grejs un viņa komanda ievākuši 154 ūdens paraugus no dažādu aviokompāniju lidaparātiem. Pēc rūpīgas analīzes zinātnieki secinājuši, ka lidaparātu ūdens apgādes sistēmas ir vērā ņemams dažādu kaitīgu mikroorganismu avots.

Tāpat arī secināts, ka šāda ūdens lietošana ir bīstamāka garākos pārlidojumos. Ūdens paraugos kopumā konstatēti 37 cilvēka dzīvībai kaitīgi mikroorganismi.

Uz augšu