34 gadu vecumā aizsaulē devies "Ice Bucket Challenge" pionieris Pīts Fratess

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Krafts, left, Jūlija Fratesa un Pīts Fratess
Roberts Krafts, left, Jūlija Fratesa un Pīts Fratess Foto: AP/Scanpix

Pirmdien mūžībā devies bijušais beisbolists Pīts Fratess, kurš bija pazīstams kā viens no galvenajiem sociālās akcijas "Ice Bucket Challenge" iniciātoriem.

Fratess ar Amiotrofo laterālo sklerozi (ALS) sirga jau ilgāku laiku un šīs nedēļas sākumā vien 34 gadu vecumā ģimenes lokā devās aizsaulē.

"Šodien Paradīze saņēma mūsu enģeli Pīteru Fratesu. Jūlijas vīrs un tēvs meitai Lūsijai. Pīts aizgāja, atrodoties savas mīlošās ģimenes lokā," ar paziņojumu klajā nāca Fratesa tuvinieki.

"Pīts iedvesmoja cilvēkus visā pasaulē, kuri atrada spēku Pīta neatlaidībā. Pīts ar viņa uzticīgo atbalstītāju "Team Frate Train" palīdzību uzsāka "ALS Ice Bucket Challenge", turpināja Fratesa tuvinieki.

2014. gada augustā vesturīgā kustība bija pionieri arī sociālo tīklu labdarības akcijai, kas rezultējās ar uzlabojumiem ALS ārstēšanā, kā arī jauniem atklājumiem par šo slimību.

Slavenā sociālo tīklu kustība sākās pēc tam, kad golferis Kriss Kenedijs izaicināja savu sievu Antoniju Senerčiju, kura arī sirga ar ALS, izgāzt sev uz galvas spaini ar ledus aukstu ūdeni.

Tobrīd šis izaicinājums vēl netika reģistrēts kā oficiāla labdarības kustība. Šis izaicinājums interneta vidē guva lielu popularitāti tikai pēc tam, kad arī Fratess nolēma piedalīties šajā kustībā.

Šajā labdarības kustībā piedalījās miljoni, tai skaitā daudzas visā pasaulē atpazīstamas personas, piemēram, ASV prezidents Donalds Tramps, dziedātāji Džastins Bībers un Demī Lovato, aktieris Daniels Redklifs un daudzi citi.

Video: Slavenības piedalās "ALS Ice Bucket Challenge" kustībā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu