Naudas balvās par izciliem sasniegumiem sportā izmaksās 1,16 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Valdība šodien atbalstīja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2018.gada nogalē un 2019.gadā, kopumā tam atvēlot 1 158 885 eiro.

No šīs summas 85 372 eiro paredzēti naudas balvām par izcīnītajām pirmajām vietām 2019.gada pasaules čempionātā paravieglatlētikā, savukārt Latvijas Basketbola savienībai sporta veida attīstībai par sieviešu nacionālās izlases dalību Eiropas čempionātā paredzēti 65 000 eiro.

Arī Latvijas Hokeja federācijai sporta veida attīstībai par vīriešu nacionālās izlases dalību pasaules čempionāta finālturnīrā tiks piešķirti 60 000 eiro, turpretī Latvijas Svarcelšanas federācijai par sportistu sagatavošanu sacensībām piešķirs- 26 000 eiro, Latvijas Taekvondo federācijai, Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijai, Latvijas Kamaniņu sporta federācijai un Latvijas Volejbola federācijai - 26 000 eiro, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai - 52 000 eiro.

Naudas balvas saņems arī Latvijas Florbola savienība - 27 000 eiro, Latvijas Lakrosa federācija - 12 000 eiro, Latvijas Kērlinga asociācija - 21 206 eiro, kā arī virkne sportistu naudas balvās saņems no 1153 līdz 28 458 eiro.

IZM norādīja, ka naudas balvas kopumā saņems vairāk nekā 200 sportisti, viņu treneri, apkalpojošie sporta darbinieki un attiecīgās sporta federācijas.

Finansējumu paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem".

Balvas tiks piešķirtas saskaņā ar Latvijas Nacionālā sporta padomes priekšlikumiem. Tās uzdevums bija izvērtēt sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu.

Tāpat IZM norādīja, ka ministrijas darba grupa šobrīd turpina izstrādāt risinājumus sporta nozares finansēšanas modeļa maiņai, un 2020.gada pavasarī ministrija Latvijas Nacionālai sporta padomei iesniegs priekšlikumus jauniem kritērijiem naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanai, šo jautājumu skatot kontekstā ar valsts atbalstu augstas klases sportistu sagatavošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu