Rīgā uzņemta itāļu filma pārspēj rekordus un kļūst par kases grāvēju (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vision Distribution

5.decembrī, Neapolē pirmizrādi piedzīvoja itāļu kulta filma Nemirstīgais (L’Immortale), kuras lielākā daļa tikusi filmēta šovasar Rīgā. Filmas demonstrēšanas pirmajā dienā visa Itālijā to noskatījās 87 tūkstoši skatītāji, tādājādi biļešu tirdzniecībā iekasējot aptuveni 602 000 eiro. Ar šiem rādītājiem filma ir uzstādījusi jaunu Itālijas filmu rekordu, pārspējot arī daudzus Holivudas grāvējus.

Filmas sižets atspoguļo galvenā varoņa, Itāļu mafijas autoritātes Čiro, piedzīvojumus Rīgā, spilgti un zīmīgi parādot pilsētas ainavas. Filmas noris dažādās pilsētas ielās, skaistās privātmājās un villās, nozīmīgos industriālos objektos, tostarp ostā un lidostā, augstceltņu kompleksā "Z-Towers", 5-zvaigžņu viesnīcā "Gallery Park Hotel" un vairākos Rīgas parkos. Zīmīgi, ka “Nemirstīgais” ir viens no nedaudzajiem ārzemju kino projektiem, kura sižets noris tieši Rīgā kā pilsētā, tādējādi sniedzot tai papildus atpazīstamību.

Līdzās filmas galvenajam aktierim un režisoram Marko Diamore (Marco D'Amore) un Krievijas kinozvaigznei Aleksejam Gusovam, filmēšanā piedalījās vairāki latviešu aktieri: Gatis Gāga, Kaspars Kārkliņš, Dārta Danēviča, Anatolijs Fečins un operdziedātāja Sonora Vaice.

“Spēlfilma "Nemirstīgais" ir kā jauna, negaidīta nodaļa, kas papildina TV kompānijas “SKY” veidoto oriģinālo seriālu "Gomorra", kas ir sasniedzis ārkārtīgi plašu skatītāju auditoriju visā pasaulē.”, komentē Sergejs Serpuhovs, Baltic Pine Films producents.

Rīgā pilnus filmēšanas servisa pakalpojumus sniedza kompānija Baltic Pine Films. Šis ambiciozais projekts ienesa Latvijā vairāk nekā vienu miljonu eiro, sagādājot kārtējo iespēju vietējiem kino nozares profesionāļiem strādāt pie starptautiska projekta un turpinot popularizēt Latviju, kā konkurētspējīgu filmēšanas vietu Eiropas kontekstā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu