Algas paaugstinājums ir klāt. Cik cīņā pret Fergusonu nopelnīs Nurmagomedovs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AFP / Scanpix

Lai gan līdz Nurmagomedova un Fergusona duelim oktagonā ir jāpagaida vēl ilgs laiks, jau šobrīd ir zināms, cik abi cīkstoņi par 18. aprīļa cīņu nopelnīs.

Cīņa starp Fergusonu un Nurmagomedovu bija ieplānota jau veselas četras reizes. Vispirms, 2015. gadā Nurmagomedovs neilgi pirms cīņas salauza ribas. 2016. gadā Fergusona plaušās tika konstatēts šķidrums. Gadu vēlāk krievu cīkstonis no cīņas bija spiests atkāpties, jo pavisam neilgi pirms paša dueļa tika nogādāts slimnīcā nepareizas svara nomešanas dēļ. Visbeidzot, 2018. Fergusons nedēļu pirms cīņas pārrāva saites ceļgalā.

MMA faniem atliek cerēt, ka piektā reize būs laimīgā un abi cīkstoņi beidzot izies oktagonā. Abiem atlētiem būs arī pietiekami liela finansiālā iniciatīva piedalīties šajā cīņā. Lai gan Fergusons nopelnīs teju septiņas reizes mazāk nekā Nurmagomedovs, viņa bankas konts pēc cīņas kļūtu par 1,4 miljoniem ASV dolāru (1,26 milj. eiro) bagātāks.

Nurmagomedovs par šo cīņu savu visu laiku lielāko algas dienu - 10 miljoni ASV dolāru (deviņi miljoni eiro). 

Nurmagomedova algas progresija ir tiešām iespaidīga. 2014. gada duelī pret Rafaelu dos Anjosu krievu cīkstonis nopelnīja vien 64 tūkstošus ASV dolāru. Cīņā ar Edsonu Barbosu - 210 tūkstošu. Pret Al Aikvintu krievu cīkstoņa alga bija 500 tūkstoši, savukārt, slavenā cīņa pret Konoru Makgregoru Nurmagomedovam atnesa jau divus miljonus ASV dolāru.

Pēdējā cīņā Nurmagomedovs uzveica amerikāni Dastinu Porjē un nopelnīja sešus miljonus. Tik būtisks algas pieaugums skaidrojams ar to, ka pēc cīņas pret Makgregoru, Nurmagomedova menedžments bija spējīgs no UFC prezidenta Deina Vaita "izspiest" daudz bagātāku līgumu, jo krievu cīkstonis bija pierādījis, ka spēj uzveikt organizācijas pašu slavenāko un pelnošāko vīru.

Lai gan Fergusona alga ir ievērojami mazāka nekā pretiniekam, šī cīņa tik un tā atnesīs amerikānim pārliecinoši lielāko algas dienu viņa karjerā, jo iepriekš apmaksātākais Fergusona duelis bija uzvara pret Entoniju Petisu, par ko viņš nopelnīja 530 tūkstošus ASV dolāru

Nurmagomedovs savā profesionālajā MMA karjerā ir piedalījies 28 cīņās, uzvarot tās visas, bet Fergusons tikpat cīņās ir izcīnījis 25 panākumus un šobrīd var lepoties ar 12 uzvaru sēriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu