IZM: Lembergam vajadzētu atstāt LOK Izpildkomiteju, lai netiktu bojāta sporta reputācija (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Lembergs
Aivars Lembergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai neatstātu negatīvu iespaidu uz vietējās sporta nozares reputāciju, starptautiskajām sankcijām pakļautajam oligarham Aivaram Lembergan būtu jāatstāj Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, sarunā ar "Baltic News Network" (BNN) uzsvērusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

ASV Finanšu ministrija pirmdien - Starptautiskajā korupcijas apkarošanas dienā - paziņojusi, ka savā sankciju sarakstā iekļauj Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Lembergs joprojām ir LOK Izpildkomitejas loceklis. Komitejas locekļu sarakstā viņš joprojām norādīts kā Ventspils domes priekšsēdētājs.

"LOK nav valsts organizācija, tāpēc IZM nevar tai likt Lembergu atsaukt no Izpildkomitejas locekļa amata. Viņu tur ievēlēja LOK ikgadējā asamblejā 2016. gadā. Tiesa, LOK saņem arī valsts finansējumu, tāpēc aicinām tomēr organizāciju rīkoties atbildīgi, lai izvairītos no negatīvas ietekmes uz Latvijas sporta nozari," norādījusi IZM.

LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters otrdien BNN pauda, ka pagaidām organizācija neplāno izslēgt Lembergu no Izpildkomitejas rindām. Šāds jautājums gan tuvākajā nākotnē varētu parādīties LOK darba kārtībā.

Interesanti, ka tieši otrdien Izpildkomitejas locekļi pulcējās uz kārtējo sēdi. Izpildkomitejas sastāvā ir arī citi personāži ar neviennozīmīgu reputāciju - bijušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, akciju sabiedrības "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, uzņēmējs Atis Sausnītis, Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka, Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Mālmeisters BNN sacīja, ka jau tuvākajā laikā jāsaprot, kā Lemberga iespējamā palikšana LOK Izpildkomitejas sastāvā varētu ietekmēt vietējo sporta nozari.

Saskaņā ar noteiktajām sankcijām tiek bloķēti visi Lemberga īpašumi, daļas īpašumos un Ventspils Brīvostas pārvaldē, Ventspils Attīstības aģentūrā, Biznesa attīstības asociācijā un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu