Slēgs Izvaltas pamatskolu, kurā mācās vien 17 skolēni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klase. Ilustratīvs attēls.
Klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Ar 2020. gada 31. jūliju tiks likvidēta Izvaltas pamatskola, kurā šajā mācību gadā mācās 17 skolēni, informēja Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne.

Viņa klāstīja, ka deviņi no 17 izglītojamajiem mācās 9.klasē, un vasarā skolu absolvēs. Savukārt pārējie astoņi mācības varēs turpināt Krāslavā vai citviet.

Skolā darbojas arī pirmsskolas grupa, un arī to daļa bērnu absolvēs, taču pārējie obligāto pirmsskolas izglītību varēs apgūt Krāslavā vai Daugavpilī. Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka vecāku izvēle šajā gadījumā būs atkarīga lielākoties no viņu darba vietas.

Miglāne stāstīja, ka dome par iespēju slēgt skolu spriedusi jau vairākus gadus, taču vairāku iemeslu dēļ tas netika darīts. Pēc viņas teiktā, visus skolas skolēnus līdz šim nav bijis iespējams ietilpināt vienā autobusā, lai nogādātu uz Krāslavu, taču pēc šī mācību gada, kad puse skolēnu būs iestādi absolvējuši, tas būs iespējams. 

Tāpat rūpes sagādājis ceļa no Izvaltas uz Krāslavu stāvoklis, taču pakāpeniski tā segums tiek atjaunots.

Liela daļa Izvaltas skolas pedagogu paralēli strādā arī citās skolas, tāpat vairāki sasnieguši vecuma pensiju. Taču daļai skolotāju atrast darbu novadā nebūs viegli, prognozēja Miglāne, piebilstot, ka vakances gan varētu būt pieejamas Daugavpilī.

Domes lēmums par izglītības iestādes slēgšanu vēl ir jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju. 

Pašlaik novadā ir septiņas vispārējās izglītības iestādes. Trīs no tām atrodas pagastos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu