Merzļikins un Girgensons cieš zaudējumu NHL spēlēs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien aizvadīja vēl vienu neveiksmīgu spēli savā debijas sezonā Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Citā spēlē zaudējumu piedzīvoja arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. 

Merzļikina pārstāvētā komanda Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:2, 0:1, 2:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Otavas "Senators".

Latvijas vārtsargs sāka spēli "Blue Jackets" vārtos, taču pēc pirmā perioda viņš tika nomainīts. 20 minūtēs Merzļikins atvairīja 6 no 8 pretinieku metieniem.

Merzļikina vietā vārtos stājās Somijas hokejists Jonass Korpisalo, kurš mača turpinājumā atvairīja 17 no 19 pretinieku metieniem.

25 gadus vecajam Merzļikinam debijas sezonā šī bija 9. spēle NHL čempionātā, un joprojām viņam nav izdevies tikt pie pirmās uzvaras pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Jau trešajā minūtē Merzļikins nespēja atsist ne to sarežģītāko Antonī Diklēra raidījumu, bet jau piektajā minūtē Sems Atkinsons rezultātu izlīdzināja.

Tomēr periodu savā labā noslēdza mājinieki, 13. minūtē pretuzbrukumā Diklērs guva jau savus otros vārtus spēlē.

Otrajā periodā rezultāta starpību devītajā minūtē palielināja Konors Brauns, iekarojot arī Korpisalo sargātos vārtus.

Pēdējā trešdaļā "Blue Jackets" atspēlējās ar dieviem Aleksandra Teksjē gūtajiem vārtiem mača piektajā un 12.minūtē.

Pagarinājumā meistarīgāki bija mājinieki, vairākumā Diklēram tiekot pie "hat-trick" ar precīzu raidījumu no iemetiena apļa.

Citā spēlē Bufalo "Sabres" viesos pagarinājumā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) zaudēja Ņujorkas "Islanders".

Girgensons laukumā pavadīja 13 minūtes un 34 sekundes, no tām divas minūtes un 42 sekundes nospēlējot mazākumā.

Latviešu uzbrucējs izdarīja divus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, vienreiz atņēma pretiniekam ripu un spēli noslēdza ar +/- rādītāju nulle.

Ar diviem rezultativitātes punktiem, gūstot vārtus un rezultatīvi piespēlējot, izcēlās Džeks Aikels un Viktors Ūlofsons. "Islanders" komandā tas pats pa spēkam bija Antonī Bovijē, kurš pagarinājumā ceturtās minūtes sākumā realizēja izgājienu viens pret viens ar "Sabres" vārtsargu Līnusu Ulmarku, kurš atvairīja 23 pretinieku metienus. Viņa kolēģis pretējos vārtos Semjons Varlamovs tika galā ar 33 "zobenu" metieniem.

25 gadus vecais Girgensons šosezon guvis 5 vārtus un veicis 4 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" ar 39 punktiem 34 dueļos Austrumu konferencē ieņem 7. vietu, bet "Blue Jackets" ar 30 punktiem 32 spēlēs ierindojas 13. pozīcijā 16 vienību konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu