Šiciem sestā vieta Sprinta kausa sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andris Šics un Juris Šics
Andris Šics un Juris Šics Foto: AP/Scanpix

Andra un Jura Šicu kamaniņu divnieku ekipāža sestdien Pasaules kausa trešā posma noslēgumā izcīnīja sesto vietu Sprinta kausa sacensībās, kamēr Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam bija desmitā vieta pamatsacensībās, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Divvietīgo ekipāžu sacensībās Latvijas sportisti startēja bez ļoti lielām kļūdām, taču labāko sešiniekam pietuvoties šoreiz neizdevās. Gudramovičs/Kalniņš abos braucienos uzrādīja 11. labāko laiku, kas summā ļāva ielauzties labāko desmitniekā. 

Gudramovičs pirmajā braucienā mazliet satraumējās, kas liedza uzrādīt labāku startu un arī sniegumu trasē otrajā braucienā.

Uzvarētājiem vāciešiem Toni Egertam/Sašam Benekenam latvieši piekāpās par 0,560 sekundēm divu braucienu summā.

Sudrabs citai Vācijas ekipāžai Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam, bet bronza krieviem Vsevolodam Kaškinam/Konstantīnam Koršunovam.

Brāļiem Šiciem salīdzinoši neveiksmīgs izvērtās pirmais brauciens, kur tika pieļauta neliela kļūda startā un finišā 16. rezultāts.

Otrajā braucienā sportisti savu trases laiku uzlaboja par divarpus sekundes desmitdaļām un ieņēma astoto vietu braucienā, kas summā ļāva pakāpties uz 12.vietu.

Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam arī kļūdas pirmajā braucienā liedza pakāpties augstāk par 20.vietu, taču ar 14.vietu otrajā braucienā izdevās divu braucienu summā nodrošināt 17.vietu.

Sacensības noslēdzās Sprinta kausa otro posmu, kur brāļi Šici uzvarai Leikplesidā, ASV pirms divām nedēļām pievienoja sesto vietu Vistleras trasē. Sprinta sacensībās trijnieks nemainīgs pēc pamatsacensību rezultātiem, taču otro un trešo vietu no uzvaras šķīra vien attiecīgi trīs un četras sekundes tūkstošdaļas.

Brāļiem Šiciem līdz zeltam šoreiz pietrūka 0,077 sekundes. Vairāk kā desmitdaļu uzvarētājiem zaudēja Gudramovičs/Kalniņš, kuriem devītā vieta. 

Dāmu sprinta sacensībās desmitā vieta Kendijai Aparjodei un 12.vieta Elīzai Caucei, bet starp vīriem 11.vietā Inārs Kivlenieks un 12.vietā Kristers Aparjods.

Pēc šī etapa būs gandrīz mēneša pārtraukums līdz janvāra vidum, kad Altenbergā, Vācijā tiks aizvadīts ceturtais posms. 18. un 19.janvārī Lillehammerē, Norvēģijā norisināsies Eiropas čempionāts, kas reizē būs arī piektais posms, bet janvāra pēdējā nedēļas nogalē pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā uz sezonas sesto posmu.

Septītais posms norisināsies Oberhofā, Vācijā februāra pirmajā nedēļas nogalē, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu