ASV kāds hakeris uzlauž mājas drošības sistēmu un terorizē bērnu sakot, ka ir Ziemassvētku vecītis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kādas Misisipi ģimenes mājas drošības sistēmai "Ring" piekļuvis hakeris, kurš izmantojot skaļruņa funkciju, astoņus gadus vecai meitenītei stāstījis, ka viņš ir Ziemassvētku vecītis, ziņo CNN.

Šausminošais notikums ir viens no daudzajiem pēdējā laika atgadījumiem, kad hakeri atraduši veidu, kā pieslēgties "Ring" drošības sistēmai.

Kamera bērna istabā tikusi uzstādīta, lai meitenes māte, kura strādā nakts maiņās par medmāsu, varētu bērnu pieskatīt. 

"Es pirms uzstādīšanas centos ievākt iespējami daudz informācijas par šo sistēmu. Ziniet, man bija sajūta, ka varu tai uzticēties," meitenītes māte Ešlija Leimija stāstījusi CNN.

Uzbrukums noticis tikai četras dienas pēc drošības sistēmas uzstādīšanas, kad viņa ir bijusi darbā, bet vīrs mājās ar bērniem.

Kad meitenīte Alīsija dzirdējusi trokšņus no savas istabas, viņa devusies uz to, lai noskaidrotu, no kurienes trokšņi nāk. 

Mājas videonovērošanas kameras ierakstā esot redzams, kā bērns apjucis stāv istabas vidū, bet pa drošības sistēmas "Ring" skaļruņiem skanējusi Tiny Tim dziesma "Tritoe Through the tulips".

Alīsija vaicājusi, kas tā par balsi, kas skanot viņas istabā. 

"Esmu Ziemassvētku vecītis. Esmu tavs labākais draugs," sacījis kāds vīrietis.

Balss esot turpinājusi meitenīti biedēt un teikusi, lai bērns izdemolē savu istabu.

"Es skatījos video. Es pat netiku līdz beigām, kur viņa kliedzot sauc pēc manis. Es uzreiz skrēju," sacījusi Leimija.

Drošības sistēma "Ring" komentējot situāciju, esot skaidrojusi, ka hakeris neesot uzlauzis viņu sistēmu, bet visticamāk piekļuvi ieguvis, izmantojot ģimenes nedrošo konta aizsardzību.

"Mums ir svarīga klientu uzticēšanās un mēs nopietni uztveram savu ierīču drošību. Mēs esam izmeklējuši šo incidentu un varam apgalvot, ka tas nekādā veidā nav saistīts ar "Ring" pārkāpumiem," ziņots drošības sistēmas "Ring" paziņojumā CNN.

Paziņojumā arī minēts, ka lietotāji bieži vairākiem saviem kontiem izmanto vienu un to pašu lietotājvārdu un paroli, ja šī informācija nonāk nepareizajās rokās, drošības sistēma var tikt apdraudēta.

"Piesardzības dēļ mēs savus klientus aicinām izmantot drošas paroles un regulāri tās mainīt," sacīts paziņojumā.

Nedēļas laikā ir bijuši vēl trīs gadījumi, kad hakeri piekļuvuši "Ring" sistēmai.

Kāds tēvs Nebraskā bijis pārsteigts, dzirdot kā kāda balss sarunājas ar viņa meitu. Vīrietis nekavējoties zvanījis "Ring" pārstāvjiem, kuri sacījuši, ka trešā persona esot pieslēgusies viņa sistēmas kontam.

Kāda sieviete Atlantā savā guļamistabā dzirdējusi vīrieša balsi, kas sacījis, ka viņu redzot un, lai viņa pamostoties. 

Arī Floridā kāds pāris ir dzirdējis rasistiskus komentārus no balss, kura skanējusi no viņu drošības sistēmas. Balss arī esot sacījusi, ka vēro viņus jau ilgāku laiku. 

Visos gadījumos "Ring" sacījis, ka tas nav viņu sistēmas pārkāpums. Iespējams, tas esot bijis hakeris, kurš izmantojot nozagtu vai vāju drošības informāciju, piekļuvis ģimeņu kontiem. 

Veidojot lietotāju kontus, vienmēr svarīgi izveidot drošu paroli, kurā nebūtu iekļauti personas dati vai svarīga informācija. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu