Skeletoniste Tērauda Eiropas kausa posmā svin savu pirmo uzvaru karjerā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda svētdien Kēnigszē trasē Vācijā izcīnīja uzvaru Eiropas kausa otrā posma otrajās sacensībās.

Tērauda pirmajā braucienā bija ātrākā, bet otrajā uzrādīja otro labāko rezultātu, kas gan netraucēja svinēt uzvaru divu braucienu summā.

Otrās vietas ieguvēja Luīza Herninga no Vācijas divu braucienu summā latvietei zaudēja 0,16 sekundes.

Dārta Zunte pirmajā braucienā pēc ceturtās kontrolatzīmes bija ceturtā, bet strauji zaudēja savas pozīcijas un uzrādīja 24.rezultātu 25 sportistu konkurencē, pie otrā brauciena netiekot.

Pašlaik 22 gadus vecajai Tēraudai šī ir pirmā uzvara karjerā. Iepriekš labāko rezultātu viņa sasniedza šogad janvārī, kad Siguldā bija ceturtā.

Tikmēr vīriešu sacensībās trešo vietu izcīnīja Krists Netlaus, kurš uzvarētājam Amadeo Banjim no Itālijas divu braucienu summā zaudēja 0,15 sekundes. Braucienos viņam bija attiecīgi piektā un otrā vieta.

Savukārt Elvis Veinbergs no uzvarētāja atpalika 2,19 sekundes, kas deva 16.vietu, bet Mārtiņš Muižnieks pirmajā braucienā bija 26.pozīcijā 41 sportista konkurencē un pie otrā brauciena netika.

Arī sestdien Netlaus izcīnīja bronzu, kamēr Zunte un Tērauda bija attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Eiropas kausā paredzēti pieci posmi, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Eiropas kauss ir pēc spēka trešais līmenis aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu