Bertāns sekmē "Himki" uzvaru spēlē pret Šķēli un Štelmaheru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: BC Khimki/Twitter

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien guva 15 punktus Vienotās līgas spēlē, palīdzēdams Maskavas apgabala "Himki" komandai izcīnīt uzvaru.

Bertāna un savainojumu ārstējošā Jāņa Timmas pārstāvētā "Himki" savā laukumā ar rezultātu 118:81 (26:23, 37:17, 31:23, 24:18) pārspēja Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadīto Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras labā 12 punktus guva Aigars Šķēle.

Bertāns šajā duelī laukumā pavadīja 20 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no astoņiem tālmetieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles, viena kļūda, viena pārtverta bumba, divas piezīmes un 15 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Savukārt Šķēle nospēlēja 25 minūtes un četras sekundes, grozā raidīdams visus četrus divpunktu metienus un visus četrus "sodiņus", bet netrāpīdams savu vienīgo tālmetienu.

Viņam bija arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, sešas kļūdas, trīs piezīmes, pieci efektivitātes koeficienta punkti, kas bija dalīts trešais labākais rādītājs vienībā.

Uzvarētājiem ar 21 punktu izcēlās Aleksejs Šveds, bet viesiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kails Vinaless.

Tikmēr Jānis Strēlnieks guva piecus punkts, viņa pārstāvētajai Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 104:91 (29:21, 26:22, 27:25, 22:23) pārspēja "Astana" vienību.

Strēlnieks laukumā pavadīja 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no trim "trejačiem".

Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes un seši efektivitātes koeficienta punkti.

CSKA komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Maiks Džeimss, bet pretiniekiem 28 punktus guva Makolms Hils.

"Himki" ar 11 uzvarām 11 spēlēs kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, CSKA ar astoņiem panākumiem 11 dueļos ir otrā, bet "Kalev"/"Cramo" ar pieciem panākumiem 11 mačos ir sestā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu