Latvijas biatlonistiem 21.vieta stafetē; triumfē Norvēģijas kvartets

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas vīriešu biatlona izlases komanda, kuras sastāvā bija Edgars Mise, Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks svētdien Hohfilcenē izcīnīja 21.vietu Pasaules kausa otrā posma 4x7,5 kilometru stafetē.

Dramatisku uzvaru norvēģiem izrāva Juhanness Tīngnēss Bē, bet pirms viņa trasē bija Juhanness Dāle, Ērlens Bjēntegords un Tarjejs Bē. Norvēģijas kvartets, kas veica vienu soda apli un izmantoja septiņas rezerves patronas, finišēja pēc vienas stundas 14 minūtēm un 44,2 sekundēm.

Nieka divas sekundes zaudēja vācieši, kuri pielietoja sešas papildu patronas, bet trešie ar nepilnu 52 sekunžu deficītu bija francūži, kuriem bija viens soda aplis un astoņas rezerves patronas.

Posmā no ceturtās šaušanas uz otro stafetes maiņu par līderiem kļuva vāciešiem, bet pirms pēdējās ugunslīnijas Benedikta Dolla pārsvars par J.T.Bē bija 25 sekundes. Abi šautuvē izmantoja pa divām rezerves patronām, bet Dolla pārsvars saruka uz pusi. Atlikušajā posmā J.T.Bē pakāpeniski dzēsa sekundes un līkuma pirms finiša paslēpoja Dollam garām, izraudams norvēģiem uzvaru.

Latvijai pirmo etapu veica Mise, kurš pirmajā ugunslīnijā izmantoja vienu rezerves patronu un bija 19.pozīcijā, bet otrajā šautuvē viņam vajadzēja vēl vienu patronu visu mērķu aizvēršanai. Viņš atkāpās uz 22.vietu, bet stafeti Rastorgujevam nodeva 20.pozīcijā, minūti un 26 sekundes aiz līderiem norvēģiem.

Savā pirmajā šaušanā Rastorgujevs uzreiz aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 17.vietu, bet otrajā ugunslīnijā alūksnietis izmantoja vienu papildu patronu un bija jau 15.pozīcijā minūti un 18 sekundes līderiem kanādiešiem. Stafeti viņš Slotiņam nodeva 14.vietā.

Slotiņš pēc savas pirmās šaušanas bija spiests veikt divus soda apļus, kas Latviju atmeta uz 19.pozīciju, bet nākamajā ugunslīnijā bija jāveic vēl viens soda aplis, latviešiem atkāpjoties uz 23.vietu.

Tajā pašā pozīcijā, bet jau ar piecu minūšu deficītu pret līderiem, stafeti saņēma Patrijuks, kurš savā pirmajā šaušanā izmantoja divas patronas un trasē atgriezās 22.vietā. Savā otrajā ugunslīnijā viņš izmantoja vēl divas patronas, taču pakāpās vēl par pozīciju, kuru nosargāja līdz finišam. Latvieši uzvarētājiem zaudēja sešas minūtes un 19 sekundes.

Stafetē piedalījās 27 valstis, bet četras no tām tika apdzītas par apli.

Pirmajā posmā tikai Rastorgujevs un Patrijuks paspēja nodot stafeti saviem komandas biedriem, jo Mise, kurš startēja kā trešais, tika apdzīts par apli, kā rezultātā latviešiem nācās izstāties. Šāds sniegums Latvijas komandu ierindoja pēdējā, 26.vietā.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Legrānu-Bornānu, Francijā, kur nākamnedēļ notiks sezonas trešais etaps.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu