Kādās temperatūrās jāmazgā gultas veļu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pārsvarā cilvēki veļas dienās vadās pēc uz attiecīgās lietas atrodamās birkas, taču ko darīt, ja tā ir nogriezta vai pazudusi? Par to, kā vislabāk izmazgāt dažādu augumu gultas veļu, vēsta portāls "Postimees".

Eksperti norāda, ka svarīgākās pazīmes ir gultas veļas audums, krāsa un tas, vai uz veļas ir atrodami kādi zīmējumi vai ornamenti.

Kokvilna, biomatīns, kalikons, perkals, satīns un poplīns

Šo audumu gultas veļu nedrīkst mazgāt temperatūrā, kas pārsniedz 40 grādus. Ja tiek izmantots veļas žāvētājs, tam jāiestata saudzējošais režīms.

Zīds

Zīda izstrādājumus drīkst mazgāt temperatūrā, kas nav augstāka par 30 grādiem, turklāt jāizmanto saudzējošākais no mazgāšanas režīmiem.

Lins, balta kokvilna

Šie audumi ir samērā izturīgi, tādēļ tos drīkst mazgāt temperatūrā no 60 - 90 grādiem, vadoties pēc auduma tīrības stāvokļa.

Frotē gultas veļa

Šī auduma gultas veļu nevajadzētu mazgāt temperatūrā, kas pārsniedz 40 grādus. Šim audumam vislabāk neizmantot veļas mīkstinātāju - to var izskalot ūdenī, kuram pievienotas pāris karotes ar pārtikā izmantojamo sodu vai 10 - 15 minutes paturēt vājā sālsūdenī un pēc izžūšanas negludināt.

Krāsaina veļa vai veļa ar zīmējumiem

Šādu veļu nevajadzētu mazgāt temperatūrā, kas augstāka par 30 grādiem. Šādu veļu, ja tas ir iespējams, no sākuma ir jāizgriež tā, lai apdruka atrastos iekšpusē.

Foto: dialoguista.com
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu