Ventspils brīvosta izstāsies no divām biedrībām, kam piemērotas OFAC sankcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ventspils ostas promenāde.
Ventspils ostas promenāde. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspils brīvostas valde nolēmusi izstāties no biedrībām "Ventspils attīstības aģentūra" un "Latvijas Tranzīta biznesa asociācija", informēja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Ieviņa.

Viņa skaidroja, ka lēmums pieņemts ņemot vērā ASV Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) noteiktās sankcijas Ventspils attīstības aģentūrai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai.

Ieviņa arī atzīmēja, ka Ventspils brīvostas pārvalde pirmdien nosūtījusi abām minētajām biedrībām paziņojumu par izstāšanos.

Jau vēstīts, ka OFAC šogad 9. decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteica sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij").

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci nr. 1, kas paredz 30 dienu periodu, proti, līdz 2020. gada 8. janvārim, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām - Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu