"Latvijai draud smagākā politiskā un ekonomiskā krīze kopš 1991. gada." Ušakovs prognozē valsts nākotni (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nils Ušakovs
Nils Ušakovs Foto: Ieva Makare/LETA

Saistībā ar valdības rīcību ar lielākajām ostām un gaidāmo lēmu par Rīgas domes atlaišanu Latvijai draud smagākā politiskā un ekonomiskā krīze kopš 1991.gada, sociālajos tīklos paudis Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S).

Ušakovs norāda, ka ir redzami pirmie rezultāti valdības cīņai pret korupciju Ventspils ostā, jo "visā pasaulē kravu īpašniekus jau brīdina par to, lai kuģi neienāktu Ventspils ostā".

Politiķis norāda, ka valdība sākšot "ieviest kārtību Rīgas ostā". Tādā tempā cīnoties pret korupciju, nākamā gada vidū abas ostas būs palikušas bez kravām un kopā ar ostām tad apstāsies arī dzelzceļš, prognozē Ušakovs.

"Latvija kopumā var zaudēt ap 20 000 darbavietu - kvalificētiem, labi apmaksātiem darbiniekiem. Par ietekmi uz iekšzemes kopproduktu pašlaik pat bail runāt, taču es baidos, ka pašlaik mēs strauji tuvojamies krīzei, kuru varētu pielīdzināt 2008.gada krīzei," akcentē EP deputāts.

Ušakovs arī norāda, ka ir plānota Rīgas domes atlaišana "bez jebkāda juridiska iemesla", ka esot histērija par to, ka Rīgu vajag atkal atgūt latviskajām partijām un uzvarēt korupciju. Viņš norāda, ka, lai gan par cīņu runājot nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķi, viens no tās pašvaldības līmeņa politiķiem pirmās instances tiesā ir atzīts par vainīgu izspiešanā. Tiesvedība šajā lietā turpinās.

"Es domāju, Latvijai pašlaik draud smagākā politiskā un ekonomiskā krīze kopš 1991. gada," pauž politiķis. Ušakovs uzsver, ka krīzi iespējams pārvarēt tikai "visiem normālajiem cilvēkiem" apvienojoties, lai "trakie avantūristi" līdz galam nepiebeigtu valsti.

Kā ziņots, pēc ASV sankciju piemērošanas Latvijas valdība rosināja Saeimai lemt par Rīgas un Ventspils ostu pārņemšanu valsts pārvaldībā. Aizvadītajā nedēļā deputātu vairākums atbalstīja to paredzošos grozījumus likumā "Par ostām".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nolēmusi rosināt Rīgas domes atlaišanu, jo ministrijas ieskatā vietvara jau otro reizi nav spējusi izpildīt vienu no pašvaldības autonomajām funkcijām - nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

VARAM izskatīšanai valdībā virzītais likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu tiks skatīts 17.decembrī. Likumprojekts jāpieņem arī Saeimai.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu