Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lozannā startēs 30 Latvijas sportisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu logo.
Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu logo. Foto: LOK

Latvijas komandā startam III Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs ir iekļauti 30 Latvijas ziemas sporta veidu pārstāvji, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Latvija Šveices pilsētā Lozannā notiekošajās spēlēs tiks pārstāvēta ar 30 sportistiem deviņos sporta veidos – biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

Lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportā, kur būs pilna komanda – septiņi sportisti, biatlonā startēs seši jaunie sportisti, pa diviem pārstāvjiem būs bobslejā un skeletonā.

Distanču un kalnu slēpošanas sacensībās startēs attiecīgi četri un divi jaunie slēpotāji, kērlinga turnīrā jauktajām komandām piedalīsies četri sportisti, šorttrekā – divi, bet viena pārstāve būs 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā, kur komandas tiks veidotas no vairāku valstu sportistiem un Latvijas pārstāve būs vārtsardze.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Jaunatnes spēlēs iepriekš godalgotu vietu ir izcīnījusi kamaniņu braucēji - Ulla Zirne un Kristers Aparjods, bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, daiļslidotāji - Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kā arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

III Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Lozannā norisināsies no 9. līdz 22.janvārim. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk kā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm, vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļautas astoņu ziemas sporta veidu 16 disciplīnas, kurās tiks sadalīts 81 medaļu komplekts.

Dalībnieku sastāvs:

biatlonā - Aleksandrs Kuzņecovs, Imants Maļina, Ņikita Kondrašovs, Līva Šahno, Signe Miķelsone un Anastasija Ņedaivodina;

bobslejā - Renārs Grantiņš un Loreta Beķerniece;

skeletonā - Elvis Veinbergs un Annija Miļūne;

 kamaniņu sportā - Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Ardis Liepiņš, Zane Kaluma, Justīne Maskale, Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna;

distanču slēpošanā - Lauris Kaparkalējs, Aleksandrs Artūrs Ļūļe, Samanta Krampe un Kristīne Brunere;

kalnu slēpošanā - Kristofers Gulbis un Dženifera Ģērmane;

šorttrekā - Māris Jānis Šternmanis un Anna Jansone;

hokejā - Jeļizaveta Stadņika;

kērlingā - Ričards Vonda, Eduards Seļiverstovs, Anna Lasmane un Ērika Patrīcija Bitmete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu