Izskaidrota 2019. gada populārākā mēme "Uz dusmīgo kaķi kliedzošā sieviete" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Retais nav redzējis šo mēmi kā ar angļu, tā ar latviešu tekstiem, bet vai visi zina, kas ir kolāžas galvenie varoņi? Pirmkārt, kaķi sauc Smudge (no ang.val. - traips) un viņš dzīvo Kanādā. Otrkārt, viņš un Teilore Ārmstronga (kliedzošā sieviete) ir kļuvuši par vienu no 2019. gada populārākajām mēmēm, vēsta medijs "Business Insider".

Mēme ar kliedzošo sievieti un salātus ēdošo kaķi ir tikpat daudzpusīga, cik ikoniska - tā ir tikusi izmantota visam, sākot no strīdiem politikā un interpretācijām līdz emocionālu mirkļu aprakstīšanai.

Vienkāršais realitātes šova fragments un dusmīga balta kaķa foto kompozīcija ir kļuvusi tik populāra, ka tā tikusi izmantota Halovīna tērpos, dažādos mājas dekoros, kas nopērkami "Etsy" un pat rotājusi plakātus protestos Gvatemalā.

Mēmes slavas gājiens sākās 1. maijā, kad "Twitter" lietotājs @missingegirl dalījās ar pirmo zināmo tvītu ar šiem abiem attēliem līdzās.

Tvīts izraisīja masveida reakciju, tas saniedza vairāk nekā 350 000 "patīk" atzīmes un komentārus. Šis ieraksts deva šai kolāžai otro dzīvību un nodrošināja svaigu pienesumu plašajai interneta mēmju kolekcijai.

Oriģinālais stāsts par "Uz dusmīgo kaķi kliedzošo sievieti"

Nepagāja ilgs laiks, līdz Ontario iedzīvotāja Miranda Stillabouvere 2015. gadā saprata, ka viņas kaķis ir īpaši dusmīgs dzīvnieks.

Viņš, tāpat kā daudzi kaķi, ir antisociāls, kad viņu mājās ciemojas svešinieki, kā arī allaž pieprasa sev vietu pie pusdienu galda.

"Viņš vienmēr dusmojas, ja viņam nav savas vietas pie galda," Miranda pastāstīja. "Dažreiz mēs uzņemam pāris viesus vairāk, un viņam nav vietas. Tiklīdz kāds no mums pieceļas no galda, viņš ieņem tuvāko krēslu."

Tas noticis arī ikoniskajā bildē. Smudge atrada sev vietu pie uz galda esošā salātu šķīvja. Miranda saka, ka Smudge ir "ļoti izteiksmīga" seja, un viņš dedzīgi parādīja savu nepatiku pret viņa priekšā esošajiem dārzeņiem.

Miranda 2018. gada jūnijā ievietoja kaķa bildi sava personīgā "Tumblr" profilā ar uzrakstu "Viņš nav veģetārietis". Viņa bieži tiešsaistē ievietoja savu mājdzīvnieku attēlus; šis foto bija tikai viens no daudziem.

Tomēr šis attēls atšķīrās no citiem... Tas piesaistīja "Tumblr" lietotāju uzmanību dažādu iemeslu dēļ - iespējams, nostrādāja bildes paraksts vai kaķa unikālā purniņa izteiksme.

Sieviete, kas mēmē attēlota blakus kaķim, ir Teilore Ārmstronga. Viņa bija šova "Beverlihilsas īstās mājsaimnieces" dalībniece 2011. gada decembrī. Viņa šajā bildē ir iemūžināta pēc tam, kad kāda cita mājsaimniece it kā stāstījusi tenkas par viņu.

Šis televīzijas mirklis dienas gaismu piedzīvoja pirms astoņiem gadiem, un Ārmstronga sacīja, ka viņa tagad var atskatīties un "pasmieties par lietām un būt par to vieglprātīga".

Ārmstronga norādīja, ka emocijas, kuras viņa piedzīvoja tanī fotoattēlā "šobrīd neietekmē viņu, jo tas bija ļoti sen", piebilstot: "Mana dzīve šobrīd ir lieliska."

Bet ne Ārmstronga, ne kaķis un viņa saimniece negaidīja, cik ātri un krasi viņu kopīgā bilde kļūs tik populāra pēc viena tvīta.

"Es domāju, ka cilvēkiem tik ļoti patīk šī mēme, jo tā ir tik daudzpusīga," baltā kaķa saimniece sacīja "Business Insider". "Jūs to varat izmantot gandrīz jebkuram scenārijam."

Diemžēl abiem kolāžas varoņiem nekad nav bijusi iespēja satikties klātienē vai no jauna atkārtot mēmi. Tomēr Miranda sacīja, ka viņa ir sarakstījusies ar Ārmstrongu un pārrunāja iespējamo tikšanos nākotnē - ja Smudge jutīsies ērti, viņu atstājot mājas.

"Ja mans kaķis spētu satikt viņu personīgi, lai nofotografētos, es noteikti to gribētu īstenot," sacīja Miranda. "Tomēr tas nebūs viņa aicinājums."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu