Latvijas futbola čempionāts nākamgad sāksies marta otrajā dekādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas čempionu titulu
"Riga" futbolisti otro gadu pēc kārtas izcīna Latvijas čempionu titulu Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" biedru kopsapulcē aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā konceptuāli tika apstiprināts "Optibet" virslīgas 2020.gada sezonas kalendārs, čempionāta atklāšanas maču ieplānojot 13.martā, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Kopsapulcē tika apstiprināta "Optibet" virslīgas 2020.gada sezonas pirmā spēļu kārta, bet konceptuāli tika izveidots viss čempionāta kalendārs, kurā pēc savstarpējas vienošanās vēl iespējamas izmaiņas.

Plānots, ka čempionāts varētu startēt 13.martā ar cīņu starp ceturto vietu 2019.gadā ieņēmušās Valmieras un čempionvienības Rīgas komandām.

Kopsapulces ietvaros ar vienbalsīgu lēmumu biedru pulkā tika uzņemta "Tukums 2000" komanda, kas pretendē uz dalību "Optibet" virslīgas nākamā gada čempionātā.

Kalendāra galējā apstiprināšana notiks vēlāk, kad noslēgsies ikgadējais klubu licencēšanas process un visi klubi būs saņēmuši LFF piekrišanu dalībai "Optibet" virslīgas čempionātā. Plānots, ka licencēšanas process noslēgsies 2020.gada 27.janvārī ar iespēju sākotnēji noraidīta pieteikuma gadījumā periodam tikt pagarinātam līdz 14.februārim.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs pauda gandarījumu, ka čempionātā atkal piedalīsies pāra komandu skaits, kas atvieglo kalendāra veidošanu: 'Prieks, ka čempionāts atgriezies pie pāra komandu skaita, un tas nozīmē, ka katrā kārtā būs pieci aizraujoši mači. Tajā pašā laikā tas garantē krietni vairāk spēļu sezonā, līdz ar to nereti futbola līdzjutēji savu favorītkomandu sekmēm varēs sekot līdzi pat divas reizes nedēļā. Tas ir lieliski - futbola nevar būt pa daudz."

Plānots, ka pēc "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" - "Riga" spēles 13.martā nākamajā dienā notiks "Daugavpils" - "Liepāja" un "Metta" - "Spartaks" mači, bet svētdien, 15.martā savā starpā tiksies "Tukums 2000" un "Jelgava", kā arī "Rīgas Futbola skola" un "Ventspils".

Bez kalendāra sastādīšanas biedri apstiprināja priekšlikumu par leģionāru maksas ieņēmumu sadales principiem tiem klubiem, kas virslīgas čempionātā laukumā sūtīs Latvijas U-21 izlases vecumam atbilstošus spēlētājus. Šis priekšlikums tiks iesniegts izskatīšanai LFF.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu