Merzļikina konkurentam atkal lieliska spēle uzvarā pār NHL līdervienību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jonass Korpisalo
Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien netika laukumā Kolumbusas "Blue Jackets" "sausajā" uzvarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, Jonasam Korpisalo atvairot visus 30 Vašingtonas "Capitals" hokejistu metienus.

"Blue Jackets" izbraukumā Vašingtonas "Capitals" uzvarēja ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). 

Merzļikins spēli aizvadīja uz rezervistu soliņa, noskatoties, kā Korpisalo tiek galā ar visiem 30 galvaspilsētas hokejistu metieniem, tai skaitā ar visiem deviņiem Aleksandra Ovečkina raidījumiem, kurš nopelnīja +/- rādītāju mīnus divi. Mīnus trīs sakrāja čehu aizsargs Mihals Kempnijs. Savukārt viesu rindās visu triju vārtu gūšanas laikā laukumā bija un +/- rādītāju plus trīs nopelnīja aizsargi Vladislavs Gavrikovs un Davids Savārs.

Uzvaras vārtus pirmā perioda vidū guva Ēriks Robinsons, bet pēdējā trešdaļā uzvaru ar diviem precīziem metieniem nostiprināja Olivers Bjorkstrands.

Kolumbusas komanda ar 32 punktiem 33 mačos Austrumu konferencē ieņem 13.vietu, bet "Capitals" ar 53 punktiem 35 cīņās ir konferences līderi.

Citā mačā joprojām bez Amerikas Hokeja līgā rezultatīvi spēlējošā Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera smagu zaudējumu cieta Otavas "Senators", kas viesos otrajā trešdaļā "saplīsa" pret Floridas "Panthers" - 1:6 (0:1, 1:5, 0:0) un beidza triju spēļu sēriju ar gūtajiem punktiem.

Uzvaru "panterām" jau otrā perioda otrajā minūtē ar savu otro rezultatīvo metienu spēlē nodrošināja Noels Ačiari, kurš deviņas minūtes vēlāk noformēja savu pirmo "hat-trick" līgā. Četras rezultatīvas piespēles šajā mačā Žonatana Jūberdo kontā.

"Senators" ar 30 punktiem 34 mačos Austrumu konferencē ieņem 14.vietu, bet Floridas klubs 33 spēlēs sakrājis 37 punktus un ir astotais Austrumos.

Nākamā spēle Kolumbusas klubam jau otrdien Detroitā pret turienes "Red Wings", bet Otavas vienībai otrdien izbraukumā jātiekas ar Tampabejas "Lightning".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu