Daugavpilī un Jelgavā atklātas jaunas 5G bāzes stacijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Mobilo sakaru operators "Tele2" šonedēļ iedarbinājis 5G bāzes stacijas Daugavpilī un Jelgavā, tādējādi pakāpeniski turpinot izvērst 5G tīklu Latvijā, informēja kompānijas sabiedrisko attiecību vadītājs Oskars Fīrmanis.

Viņš norādīja, ka "Tele2" 5G mobilā bāzes stacija Daugavpilī ir uzstādīta Šķirotavas dzelzceļa stacijas tuvumā, savukārt Jelgavā 5G bāzes stacija atrodas pie Dobeles šosejas. 

Vienlaikus Fīrmanis atzīmēja, ka komercrežīmā  bāzes stacijas Daugavpilī un Jelgavā darbu sāks janvārī.

Viņš arī atzīmēja, ka ar 5G tehnoloģijas attīstību Latvijas lielākajās pilsētās "Tele2" tuvāko mēnešu laikā noslēgs projektu par reģionālo mobilo bāzes staciju pieslēgšanu optiskajam tīklam. Proti, divu gadu laikā optiskajam tīklam ir pieslēgtas bāzes stacijas Latvijas lielākajās pilsētās un stratēģiski svarīgākajos centros, investējot projektā vairāk nekā miljonu eiro.

"Lai tuvākā nākotnē varētu klientiem nodrošināt 5G tehnoloģijas sniegtās priekšrocības, ir nepieciešams pakāpeniski izvērst šo tīklu visā Latvijā, ko mēs arī darām. Ņemot vērā šīs tehnoloģijas specifiku un ievērojamās investīcijas, ieviešanas process notiks paralēli - līdztekus 4G tīkla turpmākai attīstībai," skaidroja "Tele2" tehniskā direktore Līga Krūmiņa.

Viņa piebilda, ka optiskajam tīklam, izmantojot AS "Latvenergo" infrastruktūru, patlaban ir pieslēgtas Latvijas novadu centrālās bāzes stacijas, lai nodrošinātu lielāku 4G mobilā sakaru tīkla jaudu vietās, kur ir lielākais pieprasījums pēc mobilajiem datiem un kur iedzīvotāji visaktīvāk izmanto mobilo internetu. Kopumā tie ir vairāki desmiti punktu Latvijā, piemēram, Talsos, Jelgavā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē u.c.

LETA jau ziņoja, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 131,432 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 30,904 miljoni eiro.

"Tele2" reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu