Vnukovā aizturēta metadona krava vairāk nekā piecu miljardu rubļu vērtībā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Metadona krava ar lidmašīnu esot vesta no Vācijas uz Tadžikistānu. Par to otrdien paziņojis Krievijas Federālā muitas dienesta (FCS) preses dienests, vēsta "Tass.ru".

"2019. gada decembra sākumā Vnukovo muitas amatpersonas atklāja lielu nedeklarētu narkotiskās vielas metadona kravu, kura bijusi tranzītā no Vācijas uz Tadžikistānu. Šādas kravas izmaksas melnajā tirgū var pārsniegt 5,8 miljardus rubļu," sacīts ministrijas paziņojumā.

Pēc Federālā muitas dienesta pieejamās informācijas, no Ķelnes ar lidmašīnu esot piegādātas vairāk nekā 2000 pudeles ar bezkrāsaino šķidrumu. Muitas darbinieki pagaidu noliktavā uzgājuši sūtījumu, kuru pārvadātājs iepriekš nebija deklarējis.

Uz konteinera esošajās etiķetēs bijusi norādīta nepatiesa informācija par metadona daudzumu šķidrumā.

"Saskaņā ar etiķetēs norādīto informāciju, 1 mililitrs šķidruma satur 5 miligramus metadona hidrohlorīda. Pēc ekspertu domām, metadona koncentrācija šajos šķidrumos pārsniedz 50 procentus, tas nozīmē, ka patiesībā 1 mililitrā šķidruma ir vairāk nekā 500 miligramu metadona," sacīts paziņojumā.

Pēc provizoriskiem ekspertu aprēķiniem, kravas kopējās izmaksas varētu būt 5,8 līdz 6 miljardi rubļu. Federālās muitas dienests sacījis, ka Vnukovo muita uzsākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu īpaši lielā apjomā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu