Krievijā tēvs licis puisēnam tupēt uz griķiem. Tie ieauguši zēna ceļos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Family Advocacy Program/Julie Couture

Omskā kāds patēvs licis savam astoņus gadus vecajam audžu dēlam vairākas stundas tupēt uz griķiem, šobrīd zēns esot nosūtīts uz internātskolu, ziņo "Ria Novosti".

Zēns būšot internātskolā, kamēr tiks lemts par iespējamo mātes vecāku tiesību atņemšanu. Bērna mātei tikšot veiktas psiholoģiskas un pedagoģiskas pārbaudes, pēc kurām būs iespējams noteikt viņas emocionālās tuvības pakāpi ar dēlu. Sieviete šīm pārbaudēm esot piekritusi.

Jau iepriekš par sievieti un viņas dzīves biedru tikusi ierosināta krimināllieta. Bērns ticis izņemts no ģimenes un viņš trīs mēnešus atradies sociālās rehabilitācijas centrā. Tomēr līdz mācību gada sākumam iestāde zēnu atdeva mātei. Tagad izmeklētāji pārbaudot šāda lēmuma likumību.

Bērna māte bijusi bārene, kura uzaugusi bērnu namā. Ne viņai, ne puisēnam neesot radinieku, kuriem varētu zēnu nodot aizbildniecībā bez psiholoģiskām traumām.

Tiesa esot uzsākta pret 27 gadus vecu sievieti un viņas dzīves biedru, 35 gadus veco Sergeju Kazakovu. Abi daļēji esot atzinuši vainu, nepiekrītot, ka ar nolūku spīdzinājuši zēnu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka Kazakovs no aprīļa līdz maijam, domājams, licis audžu dēlam ar ceļgaliem tupēt uz griķiem vismaz sešas līdz deviņas stundas audzināšanas nolūkos. Tas noticis par mazākajiem pārkāpumiem, piemēram, novēlotas atgriešanās mājās no skolas.

11. maijā pēc kārtējās "audzināšanas", zēns nespējis izturēt iebiedēšanu, aizskrējis pie kaimiņa un pastāstījis par notikušo. Kaimiņš esot zvanījis policijai. Zēna ceļgalu fotoattēli ar tajos ieaugušiem griķiem izraisījusi plašu sabiedrības sašutumu. Kazakovs ticis arestēts un māte pati atzinusi vainu. Apsūdzētajiem draudot cietumsods līdz septiņiem gadiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu