Krāslavas jaunieša iespējamie slepkavas saukti pie kriminālatbildības (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Krāslavas rajona prokuratūras prokurore pieņēmusi lēmumus par trīs personu saukšanu pie kriminālatbildības par jauna vīrieša piekaušanu Krāslavā, kā arī draudu izteikšanu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Viņa norādīja, ka saskaņā ar apsūdzību, šī gada 20.jūlija naktī Krāslavā trīs personas konflikta laikā aplenca cietušo un ar rokām un kājām sita pa viņam pa galvu, seju un ķermeni. Rezultātā 24.jūlijā iestājās cietušā nāve. Viens no apsūdzētajiem izteica draudus cietušā draudzenei, kas tobrīd atradās blakus.

Trīs personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Likums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem. Savukārt viena persona apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 132. panta - par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu pārkāpumu paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods. 

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka policija izsaukumu uz kautiņu Krāslavas centrā, netālu no izklaides vietas, saņēmusi 20.jūlija naktī. Cietušo, 1990.gadā dzimušu vīrieti, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur viņš nomira.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu