"Notriekt" pusmiljonu 45 minūtēs? Leģendārajam NBA milzim O'Nīlam tā nebija problēma (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šakīls Onīls
Šakīls Onīls Foto: AFP / Scanpix

Šakils O'Nīls nenoliedzami ir viens no visu laiku pelnošākajiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem. Bijušā superzvaigznei šobrīd pieder daudzi veiksmīgi uzņēmumi, piemēram, restorānu un fitnesa klubu ķēdes. Bet karjeras sākumā NBA fanu mīlulis neizcēlās ar spēju plānot finanses.

Leģendārais centra spēlētājs par saviem nepārdomātajiem tēriņiem pastāstīja sarunā ar Greiemu Benzingeru žurnālista vadītajā šovā. Viss sācies, kad basketbolists saņēmis savu pirmo algas čeku viena miljona vērtībā.

"Pirmkārt, es nezināju, kas ir nodokļi. Man šķita, ka esmu saņēmis čeku miljona vērtībā. Īstenībā tie bija vien 600 000 ASV dolāru (540 tūkstoši eiro). Tad nu es devos pie vietējā automašīnu dīlera un iegādājos melnu "Mercedes" par 150 tūkstošiem. Nekādas kaulēšanās, nekā. Man tādas lietas toreiz neinteresēja," pirmo pirkumu atcerējās O'Nīls.

Minētās dienas tēriņi neapstājās tikai ar vienas automašīnas iegādi. "Aizbraucu mājās,un mans tēvs teica: "Forši, kur ir manējā?" Nodomāju, ka viņš ir cilvēks, kurš mani izveidoja par to, kas esmu un devāmies atpakaļ pie dīlera, kuram šī pašam noteikti bija laimīgā diena un iegādājāmies identisku "Mercedes"," stāstīja Šaks.

Atgriežoties mājās, automašīnu pieprasīja arī O'Nīla māte. Un, lūk, 500 000 tūkstoši bija notērēti. Kā minēja pats O'Nīls, nākamajās dienās bijis nepieciešams iegādāties bižutēriju, dārgas drēbes un citas luksusa preces. Divas dienas vēlāk O'Nīlam zvanīja viņa bankas baņķieris apgalvojot, ka jaunais spēlētājs ir aizrāvies ar čeku izrakstīšanu un viņa konta bilance vēstot -80 000.

"Klausies, dēls, es zinu, ka tev drīzumā būs vēl ienākumi, bet lūdzu nolīgsti finanšu konsultantu. Zinu, ka tu esi gudrs puisis un negribu, lai tu kļūsti par vienu no tām zvaigznēm, kuri neprot taupīt naudu," O'Nīlam esot teicis viņa baņķieris.

Noslēgumā O'Nīls atzina, ka tieši pēdēja baņķiera frāze par zvaigznēm, kuras neprot taupīt naudu viņa atmiņā iespiedusies visspilgtāk.

Par ienākumiem karjeras turpinājumā O'Nīls nevarēja sūdzēties. Šī gada sākumā "Bleacher Report" veidotajā visu laiku pelnošāko spēlētāju topā centrs ar 286.3 miljoniem ASV dolāru ieņēma trešo vietu, piekāpjoties vien bijušajam komandas biedram Kobem Braientam un Kevinam Gārnetam. Jāpiezīmē, ka šajā topā attēlotie skaitļi atspoguļoja tikai nopelnīto no līgumiem par spēlēšanu, neņemot vērā reklāmas darījumus.

Savas karjeras laikā O'Nīls vidēji spēlē izcēlās ar 23,7 punktiem, 10,9 atlēkušajām bumbām un 2,3 bloķētiem metieniem.

Video: Šakila O'Nīla karjeras spilgtākās epizodes

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu