Tiesa par nelikumīgu tabakas un alkohola glabāšanu piemēro reālu cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Rīgas apgabaltiesa apsūdzētajam par nelikumīgu tabakas un alkohola izstrādājumu pārvadāšanu un glabāšanu piemērojusi reālu cietumsodu. Kopumā valstij tika nodarīti zaudējumi vairāk kā 21 000 EUR apmērā, informē Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Persona 2015. gadā nelikumīgi uzglabāja un pārvietoja tabakas izstrādājumus un glabāja nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā. Viņš radīja mantisko kaitējumu valstij kopumā 21 616 EUR apmērā.

Apsūdzēto aizturēja brīdī, kad viņš no savas automašīnas uz garāžu nesa melnu maisu. Muitas kontroles laikā tik konstatēts, ka šajā automašīnā atradās kastes ar cigaretēm, kurām bija Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markas. Tāpat, veicot muitas kontroli garāžai, tika konstatēts, ka melnajā maisā, ko nesa apsūdzētais, atradās cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām, bet garāžā vēl atradās dažāda tilpuma kannas ar bezkrāsainu šķidrumu, kam bija spirtam raksturīga smarža. 

Persona atzīta par vainīgu Krimināllikuma 221. panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 221.2 panta otrajā daļā, paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīta ar brīvības atņemšanu uz septiņiem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un ar piespiedu darbu 80 stundas. 

Spriedumu vēl var pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu