"Es gribēju būt mīlēts." Kā bēdīgi slavenais Deniss Rodmens gandrīz atņēma sev dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deniss Rodmens
Deniss Rodmens Foto: AFP / Scanpix

Deniss Rodmens ir viena no skandalozākajām personām ne tikai basketbola vēsturē, bet arī pasaulē kopumā. 1993. gadā slavenais basketbolists bijis gatavs sev atņemt dzīvību, sarunā ar "Bleacher report" stāstījis pats spēlētājs.

Rodmens Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē ir iegājis kā viens no visu laiku labākajiem atlēkušo bumbu vācējiem un spilgtākajām personībām. Papildus individuālajiem sasniegumiem, Rodmens ir arī pieckārtējs NBA čempions. Bet 1993. gadā sportists bija sasniedzis, iespējams, visu laiku zemāko punktu savā dzīvē.

Tajā laikā uzbrucējs pārstāvēja Detroitas "Pistons", ar kuriem salīdzinoši nesen, 1988./1989. un 1989./1990. tika izcīnīti čempionu gredzeni. Ar daudziem no, tā saucamā, "Slikto puišu" laika spēlētājiem Rodmens bija kļuvis par ļoti tuviem draugiem. Līdz ar to, komandas aizsāktais pārbūves process pēc tam, kad Austrumos "valdīt" bija sācis Džordans, skandalozo spēlētāju dziļi sāpinājis.

"Es gribēju būt mīlēts. Mana māte un tēvs mani nemīlēja. Patiesībā, viņi man tā īsti nekad nebija līdzās. Kad ierados Detroitā, viņi mani pieņēma kā savējo. Līdz ar to, kad mūsu komanda sāka pajukt, es jutos nodots," stāstījis Rodmens. 

Sevišķi grūti spēlētājam bija pārdzīvot komandas galvenā trenera maiņu. "Mirklī, kad azgājuši vai aizmainīti bija jau daudzi mani komandas biedri un tika atlaists arī komandas galvenais treneris Čaks Deilijs, es sajutos viens. Man nebija pie kā vērsties, jo ar māti un tēvu man nebija kontakta."

Kādā dienā spēlētājs nolēmis, ka dzīvei vairs nav jēgas. Spēlētājs jau atstājis zīmīti tuviniekiem un devies uz "Pistons" kluba bijušo arēnu "The Palace of Auburn Hills", kuras stāvvietā slavenais uzbrucējs bija novietojis mašīnu. Rodmenam līdzi bijuši vairāki ieroči, viņa dzīvību "izglābusi" amerikāņu rokgrupa "Pearl Jam".

"Mašīnā biju uzclicis "Pearl Jam" un ar sevi debatēju. Tam nebija nekāda sakara ar basketbolu, bet gan ar mīlestību, kas man trūka. Ienākot NBA, es nevarēju pieņemt faktu, ka spēlētājus var tā vienkārši aizmainīt un pateikt: "Tas ir bizness". Jutos nodots. Lai vai kā, es pie "Pearl Jam" aizmigu un pamodos no tā, ka policija mani vilka ārā no mašīnas," atminējies Rodmens.

Bet tajā pašā gadā ir bijis vēl viens incidents, kad Rodmens vēlējies sev darīt galu. Kā sarunā ar "Sports Illustrated" reiz izteicās nu jau mirušais žurnālists Kreigs Seigers, tad Rodmens pašnāvību 1993. gadā vēlējās izdarīt arī kādā striptīza klubā.

"Viņam līdzi bija ierocis. Viņš bija gatavs to darīt. Es Denisu no tā atrunāju. Teicu viņam, cik tas būtu stulbi darīt sev galu," stāstījis leģendārais žurnālists.

Arī pats Rodmens šo stāstu netieši apstiprināja, kad savā "Twitter" kontā, pēc Seigera nāves, viņš publicēja ierakstu ar pateicību savam draugam, izsakot arī līdzjūtību žurnālistikas giganta ģimenei.

Savas karjeras laikā Rodmens divas reizess ir kļuvis par gada labāko aizsardzības spēlētāju, septiņas reizes iekļauts līgas aizsardzības simboliskajā pieciniekā. 2012. gadā leģendārais uzbrucējs tika iekļauts basketbola Slavas zālē. Tāpat 2011. gadā Rodmena kreklu ar 10. numuru grieztos pacēla Detroitas "Pistons", kas nozīmē, ka ar šo numuru Motoru pilsētas kluba rindās vairs nespēlēs neviens.

Rodmens savās spēlētāja gaitās vidēji spēlē izcēlās ar 7,3 gūtiem punktiem un 13,1 atlēkušo bumbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu