Abas Latvijas volejbola izlases spēlēs Eiropas Sudraba līgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: www.cev.eu

Luksemburgā notikušajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) apspriedē nolemts, ka saskaņā ar valstu reitingu Latvijas vīriešu izlase nākamajā gadā startēs Eiropas Sudraba līgā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF). Debiju Eiropas Sudraba līgā piedzīvos arī Latvijas sieviešu valstsvienība.

2020. gada augustā un septembrī notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Lai tām sagatavotos, Latvijas volejbola federācija ir nolēmusi piedalīties Eiropas izlašu līgas turnīrā.

Latvijas vīriešu volejbola izlase sākotnēji bija pieteikta Zelta līgai, bet, vadoties pēc izlašu reitinga (CEV reitingā šobrīd Latvijai 28. vieta), kurā netika ņemti vērā 2019. gada Zelta līgas sacensību rezultāti, trenera Avo Kēla vadītā Latvijas vīriešu izlase tika iekļauta Eiropas Sudraba līgas sacensībās, nevis Zelta līgas kā pērn.

Grupā būs jāspēlē ar šā gada Sudraba līgas finālisti Grieķiju un Luksemburgas vienību, bet otrā grupā sacentīsies Somija, Azerbaidžāna un Horvātija. Abu grupu uzvarētāji jūnija beigās divās spēlēs savā un pretinieka laukumā noskaidros uzvarētāju, kam būs tiesības 2021. gadā spēlēt Zelta līgā.

Sievietēm uzvarētāja noskaidrošanas sistēma būs tāda pati, un bez Latvijas šajās sacensībās debitēs arī Bosnija un Hercegovina. Grupā Latvijas sieviešu izlase treneres Ingunas Minusas vadībā spēlēs ar Grieķijas un Portugāles komandām, bet otrā trijniekā par uzvaru grupā bez bosnietēm cīnīsies arī Igaunija un šā gada fināliste Slovēnija.

“Redzam, ka sieviešu volejbols piedzīvo atdzimšanu - RVS spēlē Eiropas kausos, Latvijas čempionātā norisinās intriģējošas cīņas, un komandām labi veicas Baltijas līgā," Latvijas sieviešu izlases debiju komentē LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

"Aug laba jaunā paaudze. Tāpēc lēmām par labu komandas pieteikšanai Eiropas Sudraba līgā. Perspektīvā jau skatāmies gan uz 2020. gadā notiekošo Eiropas čempionāta kvalifikāciju, gan vēl pēc diviem gadiem jau uz 2023. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīru, kurā ceram redzēt Latvijas sieviešu valstsvienību cīnāmies par iekļūšanu finālturnīrā. Lai atgrieztos Eiropas elites sacensībās, sāksim dalību izlašu sacensībās no pašas apakšas," teica Timermanis.

Vaicāts par izlozi, Timermanis to raksturo vienā vārdā - interesanta. "No vīriešu komandas gaidām uzvaru Sudraba līgā, kaut arī tur ir gana spēcīgas vienības kā Somija un Grieķija. Sieviešu izlasei, kuras pluss un mīnuss vienlaicīgi ir jaunība, aktuāli būs parādīt savu varēšanu un samērot spēkus ar mūsu klases komandām."

Vīriešu izlasei 2020. gadā ir mērķis gan uzvarēt Sudraba līgā, gan iekļūt Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs vīriešiem notiks 4 valstīs - Somijā, Polijā, Čehijā un Igaunijā, bet sieviešu finālturnīram pagaidām oficiāli ir paziņotas trīs valstis - Serbija, Rumānija un Bulgārija.

Turpmākais gatavošanās plāns - gada sākumā abu izlašu galvenie treneri tiks aicināti nosaukt paplašināto kandidātu sarakstu un maija sākumā izlases sāks gatavoties Eiropas līgai.

Šogad Eiropas Sudraba līgā gan vīriešiem, gan sievietēm uzvarēja Rumānija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu