Treneris: Balcera lielākais trumpis ir viņa hokeja IQ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: bellevillesens.com

Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Belevilas "Senators" galvenais treneris Trojs Mans (Troy Mann) intervijā TSN norādījis uz latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera trumpjiem un arī trūkumiem, kuru dēļ viņš šosezon vēl nav ticis pie iespējas spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pašlaik 22 gadus vecais Latvijas hokejists savainoja ceļgalu nedēļu pirms NHL sezonas sākuma. Atgūstoties no traumas, Balcers sezonu sāka NHL komandas Otavas "Senators" fārmklubā Belevilas "Senators", kas spēlē AHL.

Balcers šosezon pie rezultativitātes punktiem ticis 12 mačos pēc kārtas, kas ir jauns Belevilas "Senators" kluba rekords. Viņš pēc traumas izdziedēšanas 12 mačos AHL sakrājis 18 rezultativitātes punktus - 6 vārti un 12 piespēles.

Belevilas "Senators" treneris uzskata, ka Balcera lielākais trumpis ir viņa hokeja intelekts jeb spēles izpratne, taču Latvijas hokejistam šobrīd ir jāuzlabo fiziskā sagatavotība, lai viņš varētu spēlēt NHL.

"Rūdija (Rūdolfa) lielākais trumpis ir viņa hokeja IQ. Viņš lielākoties laukumā dara pareizās lietas, atrod pareizās pozīcijas, tāpēc ripa viņam seko," sacīja treneris Mans. 

"Pat ja viņš nerāda savu A spēli (labāko spēli), viņš tāpat spēj izveidot vārtu gūšanas momentus," piebilda treneris.

Manam bijusi saruna ar NHL kluba Otavas "Senators" galveno treneri Denisu Džonu (Dīdžeju) Smitu.

"Viņš (Balcers) smagi strādā pie fiziskās sagatavotības. Viņš var uzlabot savu slidošanu. Par to esmu runājis ar Dīdžeju Smitu," teica Mans.

"Spēli uzbrukumā no viņa nevar vēlēties vēl labāku. Tas nav iemesls, kas kavētu viņa spēlēšanu NHL," piebilda treneris.

Mans uzskata, ka pietrūkt viens pussolis, lai Balcers atgrieztos NHL. Viņaprāt, latvietis var spēlēt vēl labākā līmenī, kāds tas bija pagājušajā sezonā.

"Izlaižot sezonas pirmās 7 nedēļas, ir vajadzīgs laiks, lai atgūtos no traumas. Pie tā arī strādājam. Viņam jābūt gatavam spēlēt abos laukuma galos (uzbrukumā un aizsardzībā, kas būs būs ļoti svarīgi atgriežoties Otavā," teica Mans.

"Kad Džīdžejs jutīs, ka Balcers ir gatavs, viņš noteikti atgriezīsies NHL," atzīmēja Belevilas "Senators" galvenais treneris.

Balcers pagājušajā sezonā debitēja NHL, kopumā aizvadīja 36 spēles, guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, bet AHL 43 mačos viņš izcēlās ar 31 punktu (17 vārti + 14 piespēles).

Iepriekšējos divos pasaules čempionātos Balcers bija viens no Latvijas izlases līderiem. Šogad viņš septiņās spēlēs guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, bet pērn astoņās spēlēs viņa kontā 4+2.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu