"Viņa bija ļoti dāsna dvēsele." Pusaudzes dzīvību ASV pēkšņi pārrāvusi "skūpstu slimība" (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Palāta. Ilustratīvs attēls.
Palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

17 gadus vecās Arianas Rejas Delfsas dzīve pēkšņi pārtrūka. Pirms nāves pusaudze cietusi no pastāvīgām galvassāpēm un simptomiem, kas atgādināja saaukstēšanos, taču pie viņas nāves patiesībā vainojama bija "skūpstu slimība" jeb monenukleoze, vēsta portāls "People".

Arianas tēvs parks pastāstīja, ka meitai sākušies simptomi, kas liecinājuši par parastu saaukstēšanos, kā arī šķitis, ka viņai visu laiku sāpējusi galva. Pēkšņi viņas veselības stāvoklis sācis strauji pasliktināties.

"Tavam ķermenim būtu jābūt spējīgam ar to cīnīties. Tas [nonāca] pārāk tālu, pārāk ātri," stāstīja meitenes tēvs.

Kad meitenes stāvoklis pasliktinājās, ģimene viņu aizveda pie ārsta. Neskatoties uz virkni pārbaužu, oficiāla diagnoze tā arī neesot uzstādīta. Kādu rītu meitai sākusies vemšana. Satrauktā ģimene nolēmusi viņu vest uz slimnīcu.

Slimnīcā viņas simptomi pasliktinājušies, tai skaitā viņai zudusi jutība locekļos, kā arī runa kļuvusi neskaidra. 

Ārstiem radušās aizdomas, ka Arianai ir trieka un viņa nogādāta slimnīcā Džeksonvilā, Floridas štatā. Tikai pusaudzes dzīves pēdējās dienās ārstiem izdevās noteikt problēmu patieso cēloni. Viņai bija mononukleze.

Ariana slimnīcā pavadīja trīs dienas, pirms tika atslēgti dzīvības funkcijas uzturošie aparāti, pastāstīja ģimene.

"Viņas smadzenēs bija tik liela tūska, ka tās vairs nevarēja funkcionēt un parādījās smadzeņu bojājumi," stāstīja tēvs. "Mēs pieņēmām lēmumu, ka ir laiks viņu palaist."

Mononukleoze, kas pazīstama arī kā "skūpstu slimība", ir infekcijas slimība, ko visbiežāk izraisa Epšteina-Barra vīruss. Tā ir bieži izplatīta pusaudžu un jauniešu vidū, un izplatās caur ķermeņa šķidrumiem, piemēram, siekalām.

Pēc meitas nāves Arianas tēvs ir pieteicies kā orgānu donors, jo uzzināja, ka arī viņa meita tāda bija. Viņš arī cer, ka Arianas nāve citus iedvesmos kļūt par orgānu donoriem.

"Viņa bija ļoti dāsna dvēsele; viņa atdotu jebko jebkuram," pastāstīja ģimene.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu