Pasečņiks pēc debijas: Tas ir daudz, ka latviešiem ir jau četri NBA spēlētāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns sedz Krisu Danu
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns sedz Krisu Danu Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī debiju ar sāpīgu zaudējumu Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) piedzīvoja latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks. Pēc spēles ar komentāriem dalījās gan pats Pasečņiks, gan arī viņa komandas biedrs Dāvis Bertāns.

Pasečņiks ir pievienojies pavisam šauram latviešu basketbolistu pulciņam, kuriem ir izdevies spert kāju NBA laukumā. Gundars Vētra, Andris Biedriņš, Dāvis Bertāns, Kristaps Porziņģis, Rodions Kurucs, Dairis Bertāns un tagad arī Anžejs Pasečņiks ir vienīgie spēlētāji, kam NBA ir izdevies aizvadīt kaut vienu oficiālu spēli.

Pēc veiksmīgi aizvadītās debijas vietējie mediji vārdu deva arī Pasečņikam.

"Pēc drafta nekas nenotika tā, kā es un mana ģimene to vēlējās. Tas mani padarīja tikai stiprāku. NBA, protams, spēlē ātrāku basketbolu nekā G līgā, bet pie ātra basketbola pieradu, kad spēlēju Eiropā. Laukumā jutos labi," sacīja centra spēlētājs

"Publikā redzējām dažus latviešus. Protams, ir forši. Latvija ir maza valsts un katru reizi, kad notiek kaut kas liels, latvieši priecājas. Tas ir daudz, ka Latvijai šobrīd ir jau četri NBA spēlētāji. Sveiciens visiem latviešu basketbola faniem," ar smaidu izteicās Pasečņiks.

24 gadus vecais latvietis jau pirmajā spēlē izjuta, ko nozīmē NBA fiziskais basketbols, kādā epizodē pēc atlēkušās bumbas savākšanas, pretinieku centra spēlētājs ar elkoni trāpīja Pasečņikam pa seju.

Latvietis gan pēc spēles atzina, ka, viņaprāt, tas nav bijis tīši darīts.

Par tautieša pievienošanos Vašingtonas "Wizards" priecīgs bija arī Dāvis Bertāns. "Jums, žurnālistiem būs jāpiestrādā pie viņa uzvārda izrunas! Viņš paveica ļoti labu darbu. Nav viegli iekļauties komandā sezonas vidū, un jau debijas mačā spēlēt ilgi. Šķiet, ka tik daudz minūšu viņš šosezon laukumā vēl nebija bijis. Viņš mums deva labu grūdienu."

Bertāns jaunākais uzskata, ka pagājušajā naktī pieredzētais (divi latviesi vienā NBA komandā) ir bijis tiešām īpašs gadījums. "Jūs pat nevarat iedomāties, cik maza iespēja ir diviem latviešiem nonākt vienā NBA klubā. Tā ir neaprakstāma sajūta. Tas tikai pierāda, ka basketbols Latvijā strauji attīstās. Cerams, ka tā tas arī turpināsies."

Vašingtonas "Wizards" nākošo spēli aizvadīs jau naktī uz sestdienu, izbraukumā tiekoties ar čempionvienību Toronto "Raptors".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu