Lietuvā reģistrētā kravas auto VID konstatējis vērienīgu apjomu kontrabandas cigarešu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā.
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvā reģistrētā kravas automašīnā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas konstatējušas vairāk nekā deviņus miljonus kontrabandas cigarešu, informēja VID.

Dienestā informēja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar VID Muitas pārvaldes amatpersonām, veicot muitas kontroli Lietuvā reģistrētam kravas transportlīdzeklim ar kokmateriālu kravu, konstatējušas vairāk nekā deviņus miljonus cigarešu bez akcīzes nodokļa markām,

2019. gada decembrī Ventspils ostas muitas kontroles punktā tika veikta kravas transportlīdzekļa muitas kontrole pirms tā uzbraukšanas uz prāmja, kas bija ceļā no Ventspils uz Zviedriju. Kravas auto ar kokmateriālu kravu tika veikta skenēšana un padziļinātās pārbaudes laikā, piedaloties arī diviem muitas darba suņiem, tika konstatētas speciāli koka brusās rūpīgi veidotas kontrabandas cigarešu slēptuves, bet tajās - aptuveni 9 100 000 cigarešu "NZ Gold" bez akcīzes nodokļa markām.

Tādējādi valstij ir novērsti iespējamie zaudējumi aptuveni 1,5 miljonu eiro apmērā.

Konteinera nosūtītājs bija uzņēmums Lietuvā, bet saņēmējs - uzņēmums Dānijā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta tresajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID šogad par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti ir sācis 123 kriminālprocesus, izņemti 62,6 miljoni cigarešu un 42 017 kilogrami smēķējamās tabakas, kas ir ekvivalents 60 miljoniem cigarešu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu