Mārtiņa Ķibilda atraitne atklāti par dzīvi pēc vīra aiziešanas mūžībā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Āizsaulē aizgājušās TV personības un žurnālista Mārtiņa Ķibilda sieva, auto kompānijas “Moller Baltic Import” dirketore Ilze Grase-Ķibilde intervijā žurnālam “Ir” pastāstīja par iepazīšanos ar vīru, kā arī apsprieda, kā tiek galā ar visu pēc viņa pēkšņās nāves.

“Tas [viņu iepazīšanās - red.piez] notika pirms 12 gadiem. Bija sajūta, ka mums ir ļoti laba saskaņa. Tas laikam ir tas, ko visi cilvēki meklē, bet grūti definēt. Bija interesanti būt kopā. Tā ļoti pietrūkst, un to neviens nevar kompensēt. Mārtiņš ir… bija ļoti gudrs. Ļoti labs sarunu biedrs. Ir sajūta, ka man bijis gods būt kopā ar cilvēku, kurš savā jomā, pēc daudzu domām, paveicis ko īpašu.

Kamēr esam dzīvi, mēs nesaprotam savu vērtību. Mārtiņš, protams, zināja, ka dara labas lietas, bet tādu atbalstu, cieņu un labvēlību, kādu jūtu pēc viņa aiziešanas, nekad nebiju domājusi sajust. Arī no dzeltenās preses — gribu pateikt paldies par respektu.

Ir cilvēki, kas pēc traģēdijām nerunā, un ir, kas runā. Es esmu no tiem, kas runā. Šo laiku pēc Mārtiņa aiziešanas, kas man liekas trīsreiz ilgāks nekā realitātē, katru dienu esmu ar kādu runājusi. Tāpēc tagad varbūt neraudu runājot. Ir labi, ja ar kādu vari dalīties,” viņa stāstīja.

Tāpat Ilze atklāja, ka ar bērniem pametusi māju, kurā dzīvoja kopā ar vīru, un pārvākusies uz dzīvokli tajā pašā rajonā. Ziemassvētkus viņa plāno svinēt ar Mārtiņa pirmo sievu un visām četrām kopīgajām atvasēm.

Jau ziņots, ka 26. oktobrī 46 gadu vecumā pēkšņi mūžībā devās televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds. Pēcāk Mārtiņa ģimene sociālajos tīklos paziņoja oficiālo nāves iemeslu: "Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: “Akūta koronārā sirds slimība. Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā."

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. 

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Atvadīšanās no Mārtiņa notika piektdien, 8. novembrī, Torņkalna baznīcā. Uz piemiņas dievkalpojumu ieradās desmitiem aizgājēja tuvinieki, draugi un kolēģi. 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu