"Wizards" galvenais treneris: Pasečņiks bija iespaidīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasečņiks pret Zaku Lavīnu
Pasečņiks pret Zaku Lavīnu Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika debijas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) atzinīgus vārdus par viņa iespējām progresēt ASV galvaspilsētas laikrakstam "The Washington Post" pauda "Wizards" vienības galvenais treneris Skots Brukss.

Savā debijā NBA Pasečņiks izcēlās ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, kamēr Dāvis Bertāns guva 26 punktus, viņu pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" mājās ar 109:110 (27:23, 31:29, 27:21, 13:25, 11:12) pagarinājumā zaudējot Čikāgas "Bulls".

Pasečņiks tikai iepriekšējā dienā bija parakstījis divvirzienu līgumu ar "Wizards" un jau nākamajā devās laukumā NBA mačā kā rezerves centra spēlētājs.

"Tieši laikā," Latvijas basketbolists jokoja sarunā ar "The Washington Post" pēc pievienošanās 17 vīru lielajai komandai tieši pirms tam, kad komanda izdalīja dāvanas. "Tas ir bijis garš ceļš. Šie divi gadi (tos 2017.gadā Orlando "Magic" ar 25.numuru draftētais basketbolists pavadīja Eiropā, spēlējot Eirolīgā), ko esmu gatavojies NBA, ir pavadīti ar domu, ka pēc šīs sezonas došos uz NBA, pēc nākamās sezonas došos, bet nekas nenotika. Tāpēc tie ir bijuši trīs smagi gadi, taču beidzot esmu šeit un esmu gatavs spēlēt šovakar."

"Kad nokļuvu laukumā, jutos tā, ka zinu, kas ir jādara un kā ir jāspēlē. Es jutos kā komandas daļa," savu debiju komentēja basketbolists.

Viņš saņēma arī savu īpašo "Laipni lūgts līgā! sveicienu. Atrodoties zem groza, "Bulls" centrs Vendels Kārters juniors tiecās pēc atlēkušās bumbas un, piezemējās ar elkoni Pasečņika sejā. Tas lika latviešu basketbolistam piezemēties uz grīdas, bet Kārters tika sodīts ar nesportisko piezīmi.

"Viņš bija iespaidīgs," pēc spēles aģentūrai "Associated Press" teica Vašingtonas vienības galvenais treneris Skots Brukss. "Viņš ir garš ar labu roku darbību. Viņš zina, kā spēlēt, labi piespēlē, labi lasa spēli, un viņš noteikti progresēs. Viņš ir jauns spēlētājs, un mēs turpināsim palīdzēt viņam iegūt lielāku pārliecību par saviem spēkiem."

Pirmoreiz laukumā viena kluba sastāvā NBA spēlē esot diviem latviešiem, arī Dāvis Bertāns aizvadīja teicamu spēli, atkārtojot savu rekordu ar septiņiem iemestiem tālmetieniem.

"Mēs noteikti nevarējām nospēlēt vēl labāk, kā to darījām otrajā puslaikā, ar ātrām piespēlēm uzbrukumā meklējot brīvos cilvēkus," pēc mača "The Washington Post" teica Bertāns. "Tai pašā laikā pēc tam, kad biju iemetis pirmos sešus tālmetienus, ["Bulls"] noteikti pievērsa man daudz vairāk uzmanības. Un es lielāko daļu atlikušā spēles laika biju nosegts."

Pirmoreiz vēsturē vienā NBA spēlē vienā komandā laukumā devās uzreiz divi latvieši.

"Jūs pat nevarat iedomāties, cik niecīga ir šāda iespēja," pēc mača Ziemeļamerikas masu medijiem teica Bertāns. "Tā ir brīnišķīga sajūta. Tas tikai liecina par to, ka basketbols Latvijā strauji attīstās."

"Mēs nākam no mazas valsts. Katru reizi, kad atgadās kas svarīgs, visi cilvēki Latvijā ir laimīgi. Tas Latvijai ir nozīmīgi - četri basketbolisti NBA. Es sveicinu visus Latvijas basketbola fanus," komandasbiedram piebilda Pasečņiks.

Nākamais mačs latviešu pārstāvētajai komandai būs piektdien izbraukumā ar čempionvienību Toronto "Raptors".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu